OpenOffice Draw

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з OpenOffice.org Draw)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
OpenOffice Draw
Screenshot of OpenOffice.org Draw
OpenOffice.org Draw 2
Тип графічний редактор
Розробник StarOffice
StarDivision (1984-1999)
OpenOffice.org
Sun Microsystems (1999-2010)
Oracle Corporation (2010-2011)
Apache OpenOffice
Apache Software Foundation (2011 – донині)
Стабільний випуск 3.4.1 (24 серпня 2012; 11 років тому (2012-08-24))
Операційна система крос-платформовий
Мова програмування C++ і Java
Українська мова ?
Стан розробки активний
Ліцензія Apache License
Репозиторій svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
Вебсайт www.openoffice.org

OpenOffice Drawвекторний графічний редактор, за функціональністю зіставний із CorelDRAW, входить до складу офісного пакету OpenOffice. Застосунок включає повнофункціональні «конектори» між фігурами, які можуть використовувати різноманітні стилі ліній і дозволяють малювати креслення, наприклад блок-схеми.

Користувачі OpenOffice також можуть інсталювати Open Clip Art Library, яка містить величезну галерею прапорів, логотипів, ікон, і банерів для використання в презентаціях і малюнках. Зокрема дистрибутиви GNU/Linux Debian і Ubuntu містять пакети openclipart, для полегшення викачування і інсталяції з їх онлайнових репозітаріїв.

Підтримка SVG[ред. | ред. код]

Зі зростанням популярності відкритого стандарту векторної графіки SVG, здатність OpenOffice.org Draw імпортувати і експортувати формат SVG стає все важливішою.

На сьогодні OpenOffice.org офіційно підтримує експорт у формат SVG, проте з деякими обмеженнями, які незабаром будуть усунуті [1].

Фільтр імпорту SVG [Архівовано 21 лютого 2012 у WebCite], проте, знаходиться все ще у стадії розробки і вимагає наявності Java-машини для роботи. У міру еволюції і завершеності фільтрів SVG, користувачі дістануть можливість використовувати Draw для редагування великої колекції прикладів SVG з Open Clip Art Library, замість того, щоб використовувати тільки растрову графіку або інші редактори SVG.

Посилання[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 21 лютого 2012. Процитовано 29 квітня 2008.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)