Єсенія (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Єсенія
ісп. Yesenia
Жанр мелодрама[d]
Режисер Альфредо Б. Кревенна
Сценарист Хуліо Алехандро
У головних
ролях
Жаклін Андере,
Хорхе Лават,
Ірма Лосано,
Ісабела Корона,
Августо Бенедіко
Оператор Хосе Ортіс Рамос
Композитор Серхіо Герреро
Тривалість 121 хв.
Мова іспанська
Країна  Мексика
IMDb ID 0245580

«Єсенія» (ісп. Yesenia) — мексиканський кінофільм 1971 року у жанрі мелодрами. У головній ролі — Жаклін Андере[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Після смерті матері Єсенія залишається на вихованні у бабусі, старої циганки Махсіти. Одного разу Єсенія краде гаманець у офіцера Освальдо й саме завдяки цьому випадку між ними виникають романтичні стосунки. Скоро вони вирішують одружитися, та це не зовсім просто: через те, що Єсенія — циганка. Тоді Освальдо погоджується оформити їхні стосунки за всіма циганськими звичаями, тільки щоб бути з коханою. Після весілля Єсенія йде з табору й оселяеться в домі Освальдо. Але скоро Освальдо заарештовують, й деякий час потому, стомившись чекати чоловіка, про долю якого вона нічого не знає, Єсенія знову повертається до своїх.

Одного разу, будучи трохи напідпитку, Махсіта розповідає Єсенії, що та — не циганка й народилась не в таборі, а її справжня родина — це заможні люди, що мешкають в місті, які были змушені відмовитися від неї через збіг обставин. Єсенія повертається в справжню родину, де її всі добре приймають, й у неї з'являеться молодша сестра Луїса. Скоро в їхньому домі з'являеться Освальдо, який, як виявилось, зустрічаеться з сестрою Єсенії. Увесь цей час він був у полоні й не міг розшукати Єсенію. Зустрівшись знову, вони не можуть бути одне без одного. Луїса, у якої — серйозна хвороба серця, не може бачити, як відходить її кохання та, покинувши дім, їде до Європи. Єсенія та Освальдо знову щасливі разом.

У ролях[ред. | ред. код]

Прокат в СРСР[ред. | ред. код]

Мелодрама «Єсенія» стала абсолютним рекордсменом річного прокату за всю історію СРСР. У 1975 році її переглянули 91 мільйон глядачів, і вона випередила такі картини, як «Москва сльозам не вірить» і «Пірати XX століття».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Yesenia (1971) - IMDb (англ.), архів оригіналу за 26 липня 2020, процитовано 28 травня 2020

Посилання[ред. | ред. код]