Іжевський зоопарк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іжевський зоопарк
Ижевский зоопарк
Центральний вхід до Іжевського зоопарку
Відкритий 10 вересня 2008 року
Розташування Росія Росія: Іжевськ (Удмуртія)
Адреса вул. Кірова, 8
Площа 16 га
К-сть тварин близько 200
К-сть видів 48
Вебсайт http://www.udm-zoo.ru/
Мапа

Іже́вський зоопа́рк — зоопарк в Росії, який розміщується в місті Іжевськ, Удмуртія. Площа — 16 га. Директор парку — Беляков Сергій Григорович.

Зоопарк розташований на території парку імені Кірова, який розташований на березі Іжевського ставу, в центрі міста на пагорбі. За проектом зоопарк являє собою складну багатофункціональну установу, яка працює в 4 напрямках: природоохоронна діяльність, збереження та розведення диких тварин (особливо рідкісних та зникаючих видів), науково-просвітницька діяльність (вивчення тваринного світу, розробка методів утримання тварин), просвіта та освіта населення різного віку.

Історія[ред. | ред. код]

Білий ведмідь у зоопарку

Зоопарк в Іжевську був заснований за ініціативи президента Удмуртії Волкова Олександра Олександровича. Концепція була розроблена урядом республіки на основі міжнародних вимог організації зоопарків відомого спеціаліста Богуміла Кралла.

Будівництво почалось в 2006 році і закінчилось в серпні 2008 року. Спочатку зоопарк придбав близько 50 тварин — тигри, білі ведмеді, моржі, орлани, білі лебеді, вовки та інші.

На початок 2009 року кількість тварин збільшилась втричі і зараз він включає в себе близько 200 особин (48 видів) — далекосхідний леопард, песець, сибірська рись, північний морський котик, уссурійський білогрудий ведмідь, бурий ведмідь, шотландський поні, білоплечий орлан, біла сова, японський журавель, павичі, алмазний фазан, єнот-полоскун, шимпанзе, африканський страус, верблюд, японська макака та інші.

Посилання[ред. | ред. код]