Інкунабула (гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зовнішні відеофайли
«Народна»

Інкуна́була — рок-гурт зі Львова. Грав у стилі «важка етно-альтернатива». Заснований у квітні 2004 року. Припинив своє існування в жовтні 2008 року.

Історія[ред. | ред. код]

У квітні 2004 року Львів дізнався, як звучить латиною слово «колиска», бо саме в цей час троє однодумців вирішили поповнити львівський андеґраунд гуртом з незвичною назвою «Інкунабула». Використовуючи досвід, здобутий у попередніх проектах, хлопці вирішили досягнути максимально повного звучання від мінімально кількісного колективу — тріо. Працювати втрьох виявилось непросто, однак наполеглива робота почала давати свої результати. При чому, набагато швидше, ніж вони могли мріяти. За два місяці від заснування група надсилає 4 демо-треки на відбір найавторитетнішого українського рок-фестивалю «Рок-Екзистенція». Фортуна їм усміхається, і взимку 2004-го молодий гурт виступає в рамках фестивалю на головній на той момент сцені країни — революційному Майдані. Далі були інші фестивалі, клубні виступи, виїзди за кордон, нові пісні та реанімація старих, гурт не перериває репетицій більш ніж на два тижні…(це зв'язано з тим, що один з учасників гурту мешкав у Києві, а всі інші — в Львові).

З кожним концертом викристалізовується власний стиль та оригінальне обличчя групи: важкі агресивні гітари та скріми, автентичні фолк-елементи, мелодійна вокальна лінія та влучні басові соло. Виняткова, як для тріо, енергетична складова відіграє ключову роль під час концертів. У вересні 2007 виходить дебютний альбом «НеВиДаНе» — наслідок і підсумок понад трирічної діяльності гурту.


Участь у фестивалях[ред. | ред. код]

Учасники[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

  • НеВиДаНе (2007, MP3 Records)

Список пісень:

1. Залишений (3:00)
2. Тихо (3:22)
3. Залиш мене сама (3:19)
4. Герої 2.0 (4:14)
5. Мати (3:56)
6. Недаремно (5:05)
7. На поверхнях (4:27)
8. Народна (3:41)
9. Твоє тіло (5:09)
10. Дедал та Ікар (4:21)
11. Подаруй мені небо (4:22)
12. Завжди (5:24)

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]