Інноваційний бізнес-інкубатор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Інноваційний бізнес-інкубатор — спеціалізований бізнес-інкубатор, у якому створенні умови для розроблення і застосування суб’єктами малого та середнього підприємництва інноваційних технологій[1].

Інноваці́йний це́нтр (англ. innovation center) — Типова назва бізнес-інкубатора, часто використовується в сполученні з терміном «технологічний центр». Використання цього терміну вказує на орієнтацію на нові, інноваційні, але не обов'язково технологічні компанії (наприклад, центр по зв'язках із громадськістю/рекламі). У зарубіжній практиці поняття "інноваційний центр" використовують як узагальнююче визначення потужної інноваційної структури. До цієї групи належать:

  • регіональні науково-технологічні центри (РНТЦ);
  • центри передових технологій;
  • технологічні парки (науковий, промисловий, технологічний, інноваційний, бізнес-парк і та ін.);
  • технополіси тощо.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Постанова Кабінету Міністрів України від 21 травня 2009 р. № 510 «Про затвердження Порядку реєстрації організацій, діяльність яких спрямована на задоволення потреб суб’єктів малого та середнього підприємництва» [Архівовано 4 березня 2016 у Wayback Machine.] Перевірено 2009-06-02.
  2. Сучасні організаційні форми інноваційної діяльності. Pidru4niki. Архів оригіналу за 23 червня 2021. Процитовано 20 липня 2020.