Авангард (банк)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Банк «Авангард»
Тип відкрите акціонерне товариство
Ліцензія № 2879 від 29 листопада 2002
Засновано 1994
Головний офіс Росія Москва (Росія)
Ключові особи Кирило Вадимович Міновалов (Президент і Голова Ради Банку)
Статутний капітал 682 000 тис. руб. (1 лютого 2011)
Власний капітал 8 408 933 тис. руб. (1 лютого 2011)
Активи 8 753 5691 тис. руб. (1 лютого 2011)
Сайт avangard.ru

Банк «Авангард» — російський комерційний банк. Центральний офіс — у Москві. Заснований в 1994 році Банк має генеральну ліцензію на здійснення банківських операцій № 2879.

ВАТ АКБ «Авангард» є універсальним комерційним банком, що надає всі види банківських послуг, як для фізичних, так і для юридичних осіб, входить до числа найбільших банків Росії за розміром власного капіталу і чистих активів. 4 листопада 2004 року банк був включений до реєстру банків — учасників системи обов'язкового страхування внесків. Входить до холдингової групи «Авангард», куди крім банку входять, також, виробник ячмінного солоду — компанія «Російський солод», страхова компанія «Авангард-Гарант»[1] і лізингова компанія «Авангард-Лізинг».

Власники та керівництво[ред. | ред. код]

Президентом і кінцевим бенефіціаром банку є Кирило Вадимович Міновалов. Він володіє банком через ТОВ «Алькор холдинг груп», якому в сукупності належить 99% акцій банку. Міновалов є генеральним директором ТОВ «Алькор холдинг груп».

Діяльність[ред. | ред. код]

Велика частина міні-відділень банку знаходяться в різних торгових центрах і магазинах мережі «Перекресток».

Послуги приватним особам[ред. | ред. код]

Банк Авангард надає своїм клієнтам можливість відкрити банківські вклади в рублях і іноземній валюті. Одним з основних напрямів банку є надання клієнтам кредитних карток: VISA і MasterCard. Клієнтам пропонуються різні класи кредитних карток[2], можливість заповнити заяву на кредитну картку по інтернету, пільговий період до 200 днів (ставка за кредитом дорівнює 0%), інтернет-банкінг, а також різні знижки і призові акції.[3] Також банк «Авангард» надає своїм клієнтам можливість отримання автокредиту[4], вчинення грошових переказів, операцій з цінними паперами та дорогоцінними металами. У банку «Авангард» можливо придбати чеки American Express, номіновані в доларах США і євро.

Послуги юридичним особам[ред. | ред. код]

Корпоративним клієнтам банк «Авангард» надає наступні послуги:

  • Відкриття та ведення рахунків юридичних осіб — резидентів і нерезидентів Російської Федерації — у валюті РФ та іноземній валюті
  • Всі види розрахунків в рублях і іноземній валюті
  • Касове обслуговування в рублях і іноземній валюті
  • Прискорені платежі по Росії за системою міжрегіональних електронних платежів
  • Платежі в будь-яку країну світу в найкоротші терміни
  • Проведення конверсійних операцій по рахунках Клієнтів
  • Інкасація та доставка готівкових грошей і цінностей
  • Розпорядження рахунком за допомогою системи «Банк-Клієнт» (система віддаленого доступу до рахунку безпосередньо з офісу)

Досягнення[ред. | ред. код]

П'ять років поспіль банк «Авангард» визнається найкращим банком Росії за рівнем клієнтського обслуговування за результатами «Народного рейтингу»[5] — опитування громадської думки, що протягом п'яти років проводиться на популярному інтернет-порталі Banki.ru.

ДТП за участю автомобілів, що належать структурам банку[ред. | ред. код]

У ніч з 18 на 19 вересня 2011 року, автомобілі «Toyota Land Cruiser 200» і «Mercedes-Benz S600», що належать структурам банку, та орендованих компанією «Корпорація ЮНІТРЕЙД», в районі 28 кілометра траси «Домодєдово — Москва», скоїли наїзд на 4 молодих людей, в результаті чого ті померли.

Керівництво банку визнало, що саме їх співробітники сиділи в машинах, які збили чотирьох молдаван на трасі «Домодєдово — Москва». На сайті фінансової організації з'явилося повідомлення з відповідним визнанням. У банку також зазначили, що в машинах, які збили гастарбайтерів, їхали рядові співробітники банку, а не керівництво, як повідомляли ЗМІ[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Закрите акціонерне товариство Страхова група АВАНГАРД-ГАРАНТ. Архів оригіналу за 28 березня 2010. Процитовано 14 травня 2013.
  2. Кредитні картки в банку «Авангард». Архів оригіналу за 13 листопада 2008. Процитовано 14 травня 2013.
  3. Програма «Приведи друзів у» Авангард ". Архів оригіналу за 24 вересня 2012. Процитовано 14 травня 2013.
  4. Автокредит в банку «Авангард». Архів оригіналу за 31 жовтня 2008. Процитовано 14 травня 2013.
  5. Banki.ru: Народний рейтинг банків. Архів оригіналу за 27 травня 2013. Процитовано 14 травня 2013.
  6. «Авангард» зізнався в причетності до резонансного ДТП [Архівовано 29 грудня 2011 у Wayback Machine.] // «Відомості» 22.09.2011

Посилання[ред. | ред. код]