Австралійський скотар

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Австралі́йський скотар, або австралійський собака-скотар (анг. Australian Cattle Dog) — порода собак, виведена в Австралії.

Історія породи[ред. | ред. код]

Австралійський скотар

Порода виведена в Австралії спеціально, щоб працювати зі стадами дикої худоби. Вона була отримана в результаті схрещування таких порід, як гладкошерстий високогірний колі, дінго, далматин і австралійський келпі. Робота над виведенням австралійських скотарів почалася в середині і тривала до кінця 1800-х років, маючи на меті надати до послуг скотарів витривалу собаку, здатну вижити в суворих умовах сільської місцевості.

Опис породи[ред. | ред. код]

Невтомний працівник і здібний, уважний компаньйон — основні якості даної породи. У австралійських скотарів щільна і пряма шерсть з краплистим забарвленням. Велика частина щенят взагалі народжуються білими, але в міру зростання колір шерсті темніє. Австралійських скотарів нерідко звуть блакитними хілерами — на згадку про неіснуючу нині породу собак, яким було властиве кусати життя за ноги.

Розміри[ред. | ред. код]

зріст 43-51 см, вага 16-20 кг

Забарвлення[ред. | ред. код]

У австралійських скотарів щільна і пряма шерсть з краплистим забарвленням. Велика частина щенят взагалі народжуються білими, але в міру зростання колір шерсті темніє.

Здоров'я[ред. | ред. код]

Блакитні хілери схильні вродженої глухоти

Переваги[ред. | ред. код]

Австралійський скотар — чудовий працівник. Вона безоглядно дарує свою любов, але також любить бути оточеною увагою. Ці собаки — природжені захисники, що відрізняються беззаперечним послухом, оскільки прагнуть догодити господареві. Вони швидко засвоюють нові навички.

Посилання[ред. | ред. код]