Азовське морське пароплавство

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Орендне підприємство «Азовське морське пароплавство» (з 2003 року ТОВ «Торговий флот Донбасу») — найбільше підприємство, яке здійснює морські перевезення з портів Азовського моря (Маріуполь, Бердянськ, Таганрог).

Розташоване у місті Маріуполь Донецької області (Україна).

Історія[ред. | ред. код]

Після Другої світової війни, в кінці 1940-х, в Одесі було засновано Чорноморське морське пароплавство. Регіон Азовського моря був під управлінням Чорноморського морського пароплавства, але регіональне відділення було створено у Жданові у 1953 році. Азовське регіональне управління було перетворено в Азовське морське пароплавство в 1967 році. Саме тому деякі пароплави Чорноморського морського пароплавства були передані новому Азовському морському пароплавству і порт приписки був змінений з Одеси на Жданов. Серед них були два пароплави одно класу "Нежин" та "Смела" передали Азовському морському пароплавству в 1969 або в 1967 році.

Має судна різного класу, у тому числі типу РО-РО та контейнеровози.

Підприємство має великі борги перед держбюджетом та робітниками, скоротилися фрахти, зменшилась кількість судів.

В теперішній час підприємство є власністю (з 2003 р. — офіційно) донецької фінансово-економічної групи System Capital Management (на чолі з Ринатом Ахметовим).

Керівники[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]