Алан Джонсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Алан Джонсон
англ. Alan Johnson
Ім'я при народженні англ. Alan Arthur Johnson
Народився 17 травня 1950(1950-05-17)[1][2] (73 роки)
Паддінгтон, Вестмінстер, Великий Лондон, Лондон[d], Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність політик, профспілковий діяч
Alma mater Kensington and Chelsea Colleged, Pimlico Academyd і Morley Colleged
Знання мов англійська
Членство General Council of the Trades Union Congressd
Посада Shadow Chancellor of the Exchequerd, тіньовий секретар внутрішніх справd, міністр внутрішніх справ Великої Британії, міністр охорони здоров'я Великої Британіїd, міністр освіти Великої Британіїd, Державний секретар з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегіїd, Secretary of State for Work and Pensionsd, Член Таємної ради Великої Британії[d], Член 56-го парламенту Сполученого Королівства[d][3], Член 55-го парламенту Сполученого Королівства[d][3], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][3], Член 53-го парламенту Сполученого Королівства[d][3] і Член 52-го парламенту Сполученого Королівства[d][3]
Партія Лейбористська партія
Конфесія атеїзм
Сайт alanjohnson.org

Алан Артур Джонсон (англ. Alan Arthur Johnson; нар. 17 травня 1950(19500517), Лондон, Англія) — британський політик-лейборист. Міністр внутрішніх справ з 5 червня 2009 по 11 травня 2010. До цього він обіймав широкий спектр міністерських посад в обох урядах Блера і Брауна, у тому числі міністра охорони здоров'я і міністра освіти. Джонсон є членом парламенту з 1997 року.

Він походить з родини робітничого класу. Осиротівши у ранньому віці, він був вихований своєю старшою сестрою. Джонсон залишив школу у 15 років і влаштувався на роботу складальником у Tesco, а потім став листоношею. Він брав участь у профспілковій діяльності і у 1987 році став офіційним представником Союзу працівників зв'язку, був обраний генеральним секретарем Союзу у 1992.

Джонсон був двічі одружений, має чотирьох дітей.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. SNAC — 2010.
  2. Ray M. Encyclopædia Britannica
  3. а б в г д TheyWorkForYou — 2006.

Посилання[ред. | ред. код]