Ана Мато

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ана Мато
ісп. Ana Mato
Ім'я при народженні ісп. Ana Mato Adrover
Народилася 24 вересня 1959(1959-09-24) (64 роки)
Мадрид, Іспанія
Країна  Іспанія
Діяльність політична діячка
Alma mater Мадридський університет Комплутенсе
Знання мов іспанська
Членство ПАРЄ
Посада депутат Асамблеї Мадридаd, Minister of Health, Social Services and Equalityd, член Конгресу депутатів Іспанії[d][1], член Конгресу депутатів Іспанії[d][2], член Конгресу депутатів Іспанії[d][3], член Конгресу депутатів Іспанії[d][4], член Конгресу депутатів Іспанії[d][5], член Конгресу депутатів Іспанії[d][6], Депутат Європейського парламенту[7] і представник Парламентської Асамблеї Ради Європи[8]
Партія Народна партія
Брати, сестри Gabriel Mato Adroverd
У шлюбі з Jesús Sepúlveda Reciod

Ана Мато Адровер (ісп. Ana Mato Adrover; нар. 24 вересня 1959(19590924), Мадрид) — іспанський політик, член Народної партії. Міністр охорони здоров'я, благодійництво та рівноправності в уряді Маріано Рахоя.

Біографія[ред. | ред. код]

Ана Мато Адровер вивчала політичні та соціальні науки в Університеті Комплутенсе в Мадриді. У 19871991 роках працювала радником голови уряду автономного співтовариства Кастилії-і-Леону Хосе Марії Аснара і його наступника Хесуса Посади Морнео. У 19911993 роках — депутат регіонального парламенту автономного співтовариства Мадрида. У 19932004 роках — депутат нижньої палати іспанського парламенту від виборчого округу Мадрид. У 20042008 роках — депутат Європейського парламенту. З 2008 року — депутат Конгресу депутатів від виборчого округу Мадрид. Займає посаду заступника генерального секретаря Народної партії з організаційних питань та питань проведення виборів. З 22 грудня 2011 Мато займає посаду міністра охорони здоров'я, благодійництва та рівноправності в кабінеті Рахоя.

Була одружена з колишнім мером міста Посуело-де-Аларкон Хесусом Сепульведою, замішаним в корупційному скандалі «Справа Гюртель». Має трьох дітей.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]