Апу Нахасапімапетілон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж мультфільму
Апу Нахасапімапетілон
Apu Nahasapeemapetilon
Стать чоловіча
Вперше з'явився «Зрадницька голова»
Озвучення Генк Азарія (оригінальне, Юрій Коваленко (українське)
Вік 36
Колір волосся чорне
Робота продавець у магазині «Квікі-Март»
Родичі дружина Манджула Нахасапімапетілон,батьки,Санджей Нахасапімапетілон—брат,кузен Ківа,сестри

Апу́ Нахасапімапетілон (англ. Apu Nahasapeemapetilon), або просто Апу — один з вигаданих персонажів мультсеріалу Сімпсони. Апу продавець у магазині Kwik-E-Mart, один з найближчих друзів Гомера Сімпсона.

Біографія[ред. | ред. код]

Апу народився в якомусь хутірському селі на півночі Індії у сім'ї ремісника. Апу не був єдиною дитиною у його сім'ї : у нього є старший брат Санджей Нахасапімапетілон, якому 36 років і 3 сестри, ім'я яких не згадувались. Апу з успіхом закінчив школу. Єдина, на його думку, негативна подія у його ранньому житті те, що за нього вже зробили вибір одруження у восьмирічному віці — за дівчину з його ж селища Манджулу. У 17 років Апу відрядили на навчання до Калькуттського університету технологій (хоча Апу одного разу стверджував, що він ще має диплом МІТ-Массачусетський Інститут Технологій). Оскільки грошей в його сім'ї не було, то Апу мусив відробляти усі гроші за своє навчання. У 21 рік, коли він закінчив інститут, він поїхав відробляти борги у Спрингфілд, США. Коли він повернув усі борги, то вирішив залишитись у США, взяв громадянство країни та став американцем.

Апу у магазині[ред. | ред. код]

Апу продавець (власник, прибиральник і консультант) крамниці Kwik-E-Mart. Апу доволі скупий, намагається заощадити гроші на всьому — і саме тому, більшість продуктів у його магазині вже давно прострочені. Йому присилають всілякі товари з усього світу, половину з них незаконно. Апу був винен у тому, що у коробці з болівійськими пончиками були екзотичними ящірки, які згодом розплодились і заселили усе місто. Апу ніколи не продає безалкогольне пиво, замість холодильника у нього знаходиться вихід нагору, де він безплатно дивиться кіно у сусідньому відкритому кінотеатрі. Він також продає прострочені хот-доги та напій з різними начинками — «Сквіші» і до того ж підробляє строки придатності продуктів. Апу дуже ввічливо ставиться до своїх клієнтів, особливо до озброєних: він без розмов віддає усі гроші грабіжникам, навіть не намагаючись захистити себе, хоча тримає рушницю. Апу також не менше 10 разів був поранений з вогнепальної зброї та завжди виживав. Він також тримає у крамниці статуетку індійського бога Ганеші, якого "задобрює" за допомогою сиропу.

Сімейне життя Апу[ред. | ред. код]

Коли Апу було 28 років, до нього приїхала його мама та Апу мусив удавати, що він вже одружений і його дружина — Мардж Сімпсон, проте ця афера не вдалася та Апу, як і передбачувалося одружився з Манджулею. У них народилося восьмеро дітей. Більше дітей у серіалі має тільки Клітус Спаклер — 44 дитини. Фінансове становище Апу і тут лишається незрозумілим: після народження дітей він жив у злиднях, хоча виявилось, що як продавець він забирає собі не 4 відсотки місячного виторгу, а усі 100! Проте Апу не завжди був вірний Манджулі, що призвело до тимчасового розлучення, але за допомогою Мардж вони знову повернулися один до одного.

Посилання[ред. | ред. код]