Пардус африканський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Африканський леопард)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пантера плямиста африканська

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хижі (Carnivora)
Підряд: Котоподібні (Feliformia)
Родина: Котові (Felidae)
Рід: Пантера (Panthera)
Вид: Пантера плямиста (Panthera pardus)
Підвид: Пантера плямиста африканська
Panthera pardus pardus
Linnaeus, 1758
Посилання
Вікісховище: Panthera pardus pardus
EOL: 1270484
ITIS: 726464

Пантера плямиста африканська, або Пардус африканський (Panthera pardus pardus) — найвідоміший підвид пантери плямистої (пардуса), також це найпопулярніший підвид. Цей підвид пантери нерідко називають "африканський леопард".

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Колір африканського пардуса змінюється по всій Африці. Залежно від місцеположення і місця існування, колір може змінитися від червонувато-коричневого до жовтого. Леопарди покриті плями, які є унікальними для кожної особини. Самці більші за самок.

Живлення[ред. | ред. код]

У пардуса велике меню: від комах до великих ссавців. Можуть їсти і плазунів, і гризунів. Дуже сильні, можуть затягувати свою здобич на дерево. Нічні тварини, але, якщо голодні, можуть полювати і при сонячному світлі. Через недостатність ресурсів вони можуть полювати на худобу фермерів, через що люди починають полювати на них самі.

Можуть довго переслідувати здобич, вбивають способом задухи. Прижимають жертву до землі і занурюють свої могутні зуби в горло тварини. За їжу не борються, якщо прийде інший хижак, то відступають. Деяку кількість води отримають з їжі, але, звичайно, повинні пити воду.

Ареал[ред. | ред. код]

Африканський пардус живе по всій Африці, від гористих лісів, до савани. Більш за все люблять жити в тропічних лісах, до того ж там їм безпечно від головного ворога — людини. Найнебезпечніше місце для них - в напівпустелях.