Безсердечний (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Безсердечний
Heartless
Жанр трилер
драма
Режисер Рідлі Філіп
Продюсер Стів Крістіан
Піппа Кросс
Стів Норріс
Сценарист Філіп Рідлі
У головних
ролях
Джим Стерджесс
Клеманс Поезі
Ноель Кларк
Люк Тредевей
Джастін Салінджер
Фрайзер Ейрс
Рут Шин
Девід Флорез
Микита Містрі
Тімоті Сполл
Оператор Метт Грей
Композитор Девід Джульян
Кінокомпанія CrossDay Productions Ltd., May 13, Isle of Man Film
Дистриб'ютор Lionsgate і Netflix
Тривалість 114 хвилин
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
Рік 2009
Кошторис 5 000 000 S
IMDb ID 1220214

«Безсердечний» (англ. Heartless) — психологічний трилер з елементами містики і драми, режисера Філіпа Рідлі, вийшов на екрани в 2009 році. Головні ролі в ньому виконали Джим Стерджесс та Клеманс Поезі.

Зміст[ред. | ред. код]

Джеймі Морган — молодий хлопець з луниною у формі серця на лівій стороні обличчя, а також численними плямами на тілі. Через них його особисте життя не клеїться. У місті, де живе Джеймі, з'являється банда жорстоких вбивць в страхітливих масках, що без причини нападала на випадкових перехожих. Черговими жертвами вбивць стають Джеймі, і його мати. Жінку вбивають, а її син опиняється в лікарні.

Після одужання Джеймі знаходиться на межі самогубства. Його мучить думка, що він не зміг врятувати матір. У той момент, коли хлопець сидить з пістолетом в руці, готуючись убити себе, лунає телефонний дзвінок. Якийсь чоловік каже, що чекає його в одному з хмарочосів міста, фото якого з'являється в телефоні Джеймі.

Джеймі приходить у вказане місце, і зустрічає людину, яка дзвонила йому, і його помічницю, дівчинку Бель. Папа Бі (англ. Papa B), так представився чоловік, пропонує йому операцію: в обмін на красу, яку він йому дасть, Джеймі повинен буде один раз на кілька місяців робити на стінах богохульні графіті. Джеймі погоджується, і Папа Бі дає йому пляшку з горючою рідиною, і запальничку. Він каже, що Джеймі повинен підпалити себе, і все старе згорить. Так і виходить: під обвугленою шкірою знаходиться нова, без родимих ​​плям. Бель розповідає Джеймі, що про його частини угоди більш докладно повинен розповісти Зброяр (англ. Weapons Man), який сам вийде з ним на зв'язок.

Життя Джеймі дуже скоро налагоджується. Він зав'язує стосунки з Тією, дівчиною, яку раніше бачив, але через родимі ​​плями боявся з нею познайомиться. Але все змінюється, коли з'являється Зброяр. Він пояснює, що Папа Бі обдурив Джеймі. Насправді його частина угоди полягає в тому, що в повний місяць він повинен буде вбити людину, вирізати її серце, і покласти на сходи церкви. Джеймі намагається чинити опір, але незабаром розуміє, що ті сили, які представляють Папа Бі і Зброяр, явно сильніші за нього. Сподіваючись, що після вбивства, демони дадуть йому спокій, Джеймі «знімає» хлопця, що займається вуличною проституцією, вбиває його, і виконує всі інструкції, дані зброярів. Але з першим вбивством життя Джеймі не тільки не входить у колишнє русло, але навпаки, все більше і більше перетворюється на кошмар.

Реліз, нагороди та відгуки[ред. | ред. код]

Прем'єра фільму «Безсердечний» відбулася наприкінці серпня 2009 року на Лондонському фестивалі «FrightFest». У березні 2010 року фільм брав участь у конкурсній програмі кінофестивалю «Fantasporto», де був названий найкращим фільмом року, а Філіп Рідлі та Джим Стерджесс стали переможцями в категоріях «Найкращий режисер» і «Найкращий актор» відповідно. 24 травня 2010 року відбулася DVD-прем'єра фільму «Безсердечний» у Великій Британії.

Більшість відгуків на фільм «Безсердечний» — позитивні. Так на сайті Rotten Tomatoes він має 76% позитивних рецензій, на сайті Metacritic його бал становить 58 з 100 (на основі 12 рецензій).

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]