Бой Джордж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бой Джордж
англ. Boy George
Основна інформація
Повне ім'я англ. George Alan O'Dowd
Дата народження 14 червня 1961(1961-06-14)[1][2][…] (62 роки)
Місце народження Elthamd, Metropolitan Borough of Woolwichd, Лондонське графство, Англія, Велика Британія
Роки активності 1982 — тепер. час
Громадянство Велика Британія
Віросповідання католицтво[4] і буддизм
Професії автор-виконавець, ді-джей, фотограф, музичний продюсер, співак, композитор, модельєр, студійний музикант
Співацький голос контратенор
Інструменти губна гармоніка і вокал[d]
Жанри нова хвиля, соул, поп, софт-рок, диско і Танцювальна музика
Лейбл EMI, Epic Records, Virgin Records
boygeorgeuk.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Boy George (Бой Джордж; уроджений Джордж Алан ОʼДауд ,англ George Alan O'Dowd; 14 червня 1961) — британський поп-співак, один із символів британської музичної течії 1980-тих Нова романтика. Лідер гурту Culture Club та учасник гурту Jesus Loves You у минулому. У 2000-их зазнав упливів ґлем-музики, наблизившись до стилю David Bowie та Iggy Pop. Одна з поп-зірок, яка відкрито виказувала свою андрогінність.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 14 червня 1961 року у передмісті Лондона у багатодітній ірландській родині. З дитинства любив виділятись і яскраво одягався. У 15 років залишив школу, а у 17 — пішов з дому. Щоб вижити працював в супермаркеті. У цьому ж віці стався його перший гомосексуальний досвід.

Захопився двома ранніми центрами неоромантизму: клубами Billy's на Дін-стріт, де регулярно проходили тематичні глем-дискотеки та концерти, присвячені творчості Девіда Боуї та Roxy Music, і Blitz Club на Ґрейт Квін Стріт.

Пізніше відкрився Hell: тут виступали Стів Стрейндж (підпрацьовував викидайлом) і Рості Іган (діджей), які незабаром утворили Visage разом з Біллі Каррі і Міджем Юром (членами Ultravox). Завсідником клубу був Бой Джордж (якому Стрейндж заборонив з'являтися в клубі після того, як той був викритий у крадіжці). Незабаром з'явилося чимало подібних клубів, найпомітнішими з яких були Croc's в Ессексі і The Regency в Чедуеел-хіті, де свої перші концерти дали Depeche Mode і Culture Club, який створив Boy George.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]