Будинок Рад (станція метро)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Координати: 47°54′31″ пн. ш. 33°23′48″ сх. д. / 47.9086° пн. ш. 33.3967° сх. д. / 47.9086; 33.3967

Будинок Рад
Загальні дані
Тип односклепінна
Кількість 1
Тип острівна
Форма пряма
Довжина 104 м
Дата відкриття 13 лютого 1988 р.
Виходи до 95 квартал, вулиці: Джохара Дудаєва (Єсеніна), Героїв АТО (Димитрова), проспект Університетський[ru] (Гагаріна), Криворізький національний університет, міськвиконком
Мапа

«Будинок Рад» — підземна станція Криворізького метротраму. Відкрита 13 лютого 1988 року. Приймає маршрути

Опис[ред. | ред. код]

Конструктивно, станція «Будинок Рад» повністю повторює сусідню станцію «Проспект Металургів»: «харківське» односклепіння, два підземних вестибюля з виходами, службові приміщення і СТП в продовженні склепіння станції, круглі тунелі по обидва боки. Відрізняється вона лише оздобленням: червоний мармур обраний основним оздоблювальним матеріалом у нижній частині колійної стіни і на підлозі, склепіння виконано із горіхового набору шестигранників, що нагадує бджолині стільники. Вздовж кожної колійної стіни розташовані по три мозаїчних панно радянської тематики.

Рух поїздів на станції лівосторонній — на перегоні «Мудрьона» — «Будинок Рад» відбувається перетин тунелів у вертикальному перерізі.

Історія[ред. | ред. код]

Початково, з 13 червня 1988 рух на станції було відкрито в човниковому режимі. Будівництво станцій «Проспект Металургів» і «Кільцева» затримувалося. Регулярний маршрутний рух здійснювався на дистанції «Дзержинська» — «Майдан Праці». Було вирішено пустити два човникові тривагонні потяги по кожній колії для руху пасажирів з «Дзержинської» до «Будинку Рад». У цьому режимі станція працювала трохи більше року.

З 2 травня 1989 року рух тут став транзитним — таким, яким він є зараз.

Галерея[ред. | ред. код]


Оголошення інформатора[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]