Букловська Анна Вікторівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Букловська Анна Вікторвна)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Букловська Анна Вікторівна
Народилася 31 травня 1968(1968-05-31) (55 років)
Ніколаєвськ-на-Амурі, СРСР
Громадянство СРСР СРСРРосія Росія
Діяльність актриса
Alma mater Школа-студія МХАТ
Чоловік Качанов Роман Романович
IMDb nm1113576

Анна Вікторівна Букловская (31 травня 1968) — російська актриса, колишня дружина режисера Романа Качанова.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 31 травня 1968 року в місті Ніколаєвськ-на-Амуріу, Хабаровського краю в сім'ї Букловського Віктора Володимировича — льотчика цивільної авіації та Букловської Ангеліни Іванівни — інженера.

З дитинства мріяла стати актрисою, після закінчення школи, в 1985 році поїхала вступати до Владивостока в театральний інститут і успішно поступила. У 1987 році перевелася в Школу-студію МХАТ на курс А. Леонтьєва, до Москви. У 1993 році закінчила Школу-студію МХАТ.

У період загального економічного спаду в Росії 1990-х, а також тотального занепаду російського театру і кіно, пробувала себе на телебаченні як кореспондент і ведуча. Однак, стосунки у неї з телебаченням «не склалися».

У 1998 році вийшла заміж за кінорежисера Романа Качанова (розлучення у 2002 році).

До початку 2000-их в російському кінематографі почалося повільне пожвавлення, що виражалося у зйомках окремих малобюджетних фільмів.

У 1998 році знялася в малобюджетному фільмі свого чоловіка «Максиміліан» в головній жіночій ролі — дружини Максиміліана, вже будучи вагітною першою донькою Поліною (1998).

У 1999 році, коли Роман Качанов знімав фільм «ДМБ», була вагітна другою дочкою від їхнього шлюбу Олександрою (1999), тому як актриса участі в зйомках не брала. (Озвучила роль партнерки Штика з танцю в ресторані в епізоді перевезення призовників зі збірного пункту в частину, в титрах не значиться.)

Зате у 2000 році Роман Качанов довірив Ганні зіграти роль Настасії Пилипівни Барашковий у своїй екранізації роману «Ідіот» — фільмі «Даун Хаус». Найближчими партнерами Букловская з роботи над цим фільмом були Федір Бондарчук (Князь Лев Миколайович Мишкін) та Іван Охлобистін (Парфен Семенович Рогожин).

Критика упереджено і неоднозначно поставилася до роботи молодої актриси, одні писали:

«... Невиразно і безлико ...»

Хоча знаходилися й такі, хто міг переступити через упереджене ставлення до актриси (та ще дружині режисера), якій довірили роль культового персонажа — Настасья Пилипівна:

«... Анна - дружина Романа Качанова - не грає, а демонструє себе, а й до цього не причепитися: нової Настасія Пилипівна до обличчя бути манекеном, річчю, з якою навколишні звертаються, незважаючи на інструкції до застосування. Недбало то є ... »

Так збіглося, що, до кінця зйомок фільму і відразу після, відносини між Букловською і чоловіком — Романом Качановим — сильно розладилися, і в 2002 році шлюб розпався.

Надалі, після галасливого виходу на екрани «Даун Хауса» Букловська деякий час відмовлялася від ролей в сценаріях, які здавалися їй недостатньо цікавими. Через деякий час, Анна переоцінила своє ставлення до пропонованого їй матеріалу і знялася в декількох телевізійних фільмах. Наприклад, в 2003 році Анна Букловська зіграла роль Єлизавети Юріївни в телевізійному фільмі «Пасажир без багажу».

Фільмографія[ред. | ред. код]

  • 1999 — Максиміліан — Лена
  • 2000 — Даун Хаус — Настасья Пилипівна
  • 2003 — Пасажир без багажу — Єлизавета Юріївна
  • 2004 — Американець — Надія
  • 2005 — Бухта Філіпа — Марія
  • 2007 — Атлантида
  • 2010 — Адвокатеси — Віра Суворова

Посилання[ред. | ред. код]