Бутніцький Олег Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бутніцький Олег Олександрович
 Майор
Загальна інформація
Народження 29 квітня 1982(1982-04-29) (41 рік)
Миколаїв
Громадянство Україна Україна
Alma Mater ОІСВ
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Десантні війська
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)

Оле́г Олекса́ндрович Бутні́цький (нар. 29 березня 1982, м. Миколаїв) — український військовослужбовець, десантник, майор Збройних сил України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Олег Бутніцький народився 29 березня 1982 року в місті Миколаїв, у родині військовослужбовця. Навчався у школі № 1 (1989—1995) та школі № 57 (1995—1997). Після закінчення Одеського інституту сухопутних військ розпочав офіцерську службу в Житомирі.

Капітан, командир 1-ї аеромобільно-десантної роти 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України, в/ч А0281, м. Житомир.

З 9 березня 2014 виконував завдання на Сході України.

3-го червня 2014 року, під час виконання бойового завдання зі знищення укріпленого опорного пункту терористів у Семенівці, на околиці міста Слов'янська, у бою загинув комбат підполковник Тарас Сенюк, і командування тактичною групою взяв на себе ротний Бутніцький. Завдання було виконане, але з втратами з боку військовиків, — 14 десантників дістали поранення. Капітану Бутніцькому майже відірвало ногу вибухом гранати, крім того, він дістав кульове поранення з великокаліберного кулемету. Старшина батальйону Дмітрієв витягнув капітана з-під обстрілу, наклав джгут. Лікарі Харківського шпиталю врятували Олега від вірної смерті — втратив майже 3 літри крові на полі бою, однак ногу врятувати не вдалось, довелось її ампутувати. Після двох операцій офіцера перевели до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові, там зробили ще одну операцію. В серпні Олегу поставили протез.

За проявлену мужність Олегу Бутніцькому достроково присвоєне звання майора.

Служить на посаді офіцера відділу, військова частина польова пошта В1959.

Нагороди[ред. | ред. код]

20 червня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відзначений — нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Родина[ред. | ред. код]

Мати Бутніцька Євгенія Максимівна. Дружина Дарина Миколаївна (нар. 3 травня 1993, Прилуки), військовослужбовець військової служби за контрактом, саніструктор 95-ї бригади. Сини Олександр (2008 р.н.) та Арсеній (2014 р.н.). Дочка Олександра.

Джерела[ред. | ред. код]