Замок Бінсфельд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бінсфельд
Вид на замок з півдня

50°47′29″ пн. ш. 6°32′40″ сх. д. / 50.79139° пн. ш. 6.54444° сх. д. / 50.79139; 6.54444
Тип замок
Статус спадщини пам'ятник архітектури NRWd і Bodendenkmald
Країна  Німеччина
Розташування Нерфеніх, Північний Рейн — Вестфалія
Засновано 1533
Перша згадка 966
Будівництво 1533 — 
Сайт patria-residenzen.de/index.php?id=37
Замок Бінсфельд. Карта розташування: Німеччина
Замок Бінсфельд
Замок Бінсфельд (Німеччина)
Мапа

CMNS: Замок Бінсфельд у Вікісховищі

Бінсфельд (нім. Burg Binsfeld) — замок біля однойменного села в межах комуни Нерфеніх федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія в Німеччині. Замок побудований на зламі готики і Раннього Відродження; про італійські впливи свідчить розташована на півночі будівлі лоджія. Фортифікація захищена ровом. Замок є одним з найважливіших світських споруд Рейнської області.

Історія[ред. | ред. код]

Перші будівлі на місці нинішнього палацу відносяться до XIII-XIV століть і належали герцогам Юліх. Однак в 1397 році замок по суду перейшов у володіння лицарю Генріху Мулі фон Бінсфельд, чиє ім'я згодом перейняла й сама фортеця. Замок довгий час належав фон Бінсфельдам. До XVI століття фортеця втратила своє фортифікаційне значення. Рейнський ланддрост, нащадок першого господаря замку з роду Бісфельдів, Вернер фон Бінсфельд, вирішив перебудувати колишню фортецю під стилізовані житлові покої.

Колишній замковий рів став декоративним ставком. Основну будівлю надбудували третім поверхом. По кутах були зведені нові вежі: кругла з південного заходу і восьмикутна з північного сходу. До останньої приставили парадні сходи. Фасад з боку внутрішнього двору прикрашений двома аркадами: одна біля першого поверху, інша на балконі другого. Лоджії згодом, в 1960 році були реконструйовані. На парадних дверях будівельники накреслили Binsfeld-Nesselrode, а трохи нижче дату споруди — Anno 1553.

З тих пір і до середини XX століття будівлю займали житлові і господарські споруди, у фортеці змінився не один власник. У перші роки Другої світової війни велика частина ансамблю була знищена або серйозно пошкоджена від удару бомби. Проте вже до 1942 року після ретельної реставрації, комплекс був відновлений. В 1986 році замок став частиною приватної ферми. В 1990 році фортеці повернули історичний вигляд, в приміщеннях обладнали будинок престарілих на 180-200 місць.

Архітектура[ред. | ред. код]

Замок побудований в стилі Раннього Відродження. Однак на фасаді чимало готичних і романських деталей, що характерно для німецьких замків того часу.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Burg Binsfeld (німецькою) . www.baukunst-nrw.de. Архів оригіналу за 28 квітня 2016. Процитовано 9 липня 2010.
  • Geschichtliche Entwicklung der Burg Binsfeld (німецькою) . www.baufachinformation.de. Процитовано 9 липня 2010.[недоступне посилання з квітня 2019]

Література[ред. | ред. код]

  • Geschichtliche Entwicklung der Burg Binsfeld Hack, M.; Quelle: Burgen Schlösser, 1989 ISSN 0007-6201; Standort in der IRB-Bibliothek: IRB Z 1625; Schlagwörter zum Inhalt