Вага вагонна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вагонні ваги на вугільній копальні у штаті Кентукі, США. ХХ ст.

Вагонна вага — пристрій для зважування залізничних вагонів різної довжини і вантажопідйомності; найбільш часто застосовується здвоєна вагонна вага, що складається з двох встановлених поруч ваг, підплатформні підйомні механізми яких приєднані до одного загального коромисла.

Зважування сипкої маси (наприклад, корисних копалин), що перебуває у залізничних вагонах, вагонетках, здійснюється на вагонній вазі, яка передбачає зважування вагонів як із зупинкою, так і на ходу без їхнього розчеплення.

Вагонна циферблатна вага РС-150Ц13В призначена для зважування вагонів із зупинкою. Вага типу РС-150Ц13В складається з платформи, вагового механізму і циферблатного покажчика. При зважуванні вагону зусилля від платформи передаються через ваговий і проміжний механізми на циферблатний покажчик, положення стрілки якого відповідає масі зваженого вантажу.

Вагонна циферблатна вага 675П200 призначена для зважування вагонів із зупинкою і реєстрацією результатів зважування. Складається з двох платформ. Зважування виконується або на обох платформах одночасно, або на одній (великій). Прилад цифрової документальної реєстрації являє собою підсумовуючу десятиклавішну машину, яка автоматично друкує на паперовій стрічці результати зважування, дату, номер вагона та ін. Управління вагами — напівавтоматичне (за командою оператора) або ручне.

Електронно-тензометрічна вага 272Т200 призначена для зважування вагонів вантажопідйомністю до 93 т.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Смирнов В. О., Сергєєв П. В., Білецький В. С. Технологія збагачення вугілля. Навчальний посібник. — Донецьк: Східний видавничий дім, — 2011. — 476 с.