Веб-енциклопедія Києва

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Веб-енциклопедія Києва
Знімок екрана головної сторінки WEK
Посилання www.wek.kiev.ua
Комерційний Ні
Тип онлайн енциклопедія
Реєстрація за вибором
Мови українська
Автор Ярослав Бойчук
Започатковано 25 серпня 1999 (24 роки)
Стан працює
Рейтинг Alexa
  1. 1,817,080
Адреса офісу Київ

Веб-енциклопедія Києва (WEK) — це один з найстаріших вебсайтів, присвячених місту Києву — столиці України. Був створений у 1999 році Ярославом Бойчуком та став першою українською електронною мережевою енциклопедією[1]. Сайт є найбільшим україномовним києвознавчим вебресурсом і одним з найпопулярніших сайтів про Київ[2]. На WEK часто посилаються туристичні фірми на своїх сайтах та у рекламних матеріалах.

На сайті розміщені статті (майже 4 000), присвячені історії міста, архітектурним, історичним та археологічним пам'яткам, персоналіям і подіям, пов'язаним з Києвом. На WEK використовується технологія, яка дозволяє користувачам власноруч додавати, видаляти, редагувати та змінювати текст існуючих статей без обов'язкової реєстрації. З липня 2005 року сайт працює на платформі MediaWiki з відкритим вихідним кодом.

Наповнення сайту розпочиналося на основі енциклопедичного довідника «Київ», виданого головною редакцією УРЕ в 1981 році. Проте відомості суттєво доповнювалися та оновлювалися. Енциклопедія має багато в ілюстрацій - зображення, карти, схеми, фотографії. Особливістю є наявність анімації.

З 2011 року темпи наповнення енциклопедії значно скоротилися.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Енциклопедичні видання в сучасному інформаційному просторі: колективна монографія / За ред. д. і. н., проф. Киридон А. М. — К. : Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво», 2017. — С. 77, 92. — ISBN 978-617-7015-67-2.
  • Жалко, Т. Й. (2018). Електронні енциклопедичні видання: український онлайновий сегмент. Дніпро. Процитовано 12 грудня 2019. {{cite book}}: Недійсний |nopp=n (довідка)

Посилання[ред. | ред. код]