Венді Тестабургер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж South Park
Венді Тестабургер
Стать жіноча
Колір волосся чорний
Вік 9
Професія учениця 4-го класу
Релігія католицизм
Перша згадка «Дух Різдва (Ісус проти Санти)»

Венді Тестабургер (англ. Wendy Testaburger) — персонажка мультсеріалу «South Park», однокласниця головних героїв, грає помітну роль в багатьох епізодах.

Озвучуванням Венді в різний час займалися: Мері Кей Бергман, Мона Маршалл, Еліза Шнайдер, і в останніх серіях — Ейпріл Стюарт. При першій появі в «Дусі Різдва (Ісус проти Санти)» вона була безіменною, але її характерний зовнішній вигляд вже сформувавля.

Венді дуже чуйна, часто надає підтримку будь-якому ліберальному починанню. Наприклад, в епізоді «Кон'юнктивіт», вигравши бочку цукерок, вона віддає все на користь голодуючих дітей Найробі. Попри те, що Венді має ліберальний і феміністський характер, в деяких епізодах вона поводиться непослідовно. Характер Венді списаний з Ліенн Адамо, колишньої фінансистки Трея Паркера, а ім'я отримала на честь однієї із знайомих Метта Стоуна.

В анімаційному фільмі Південний парк: Постковідний спецвипуск, Венді стала професоркою в Гарвардському університеті. Вона теж поженилася за людіну – Дарвін. В анімаційному фільмі Південний парк: Постковідний спецвипуск: Повернення COVID, Венді і Стен Марш, її любов до серіалу – офіційно пара в новій часовій шкалі майбутнього.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Венді носить рожевий берет, бузковий піджак з темно-синьою обробкою, темно-сині рукавички та жовті штани. Вона має довге чорне волосся з чубчиком, яке було в різних епізодах (зазвичай в костюмі).