Весело ми живемо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Весело ми живемо
Merrily We Live
Жанр мелодрама, комедія
Режисер Норман Маклеод
Продюсери Мілтон Г. Брен
Гел Роач
Сценаристи Едді Моран,Джек Джевне
У головних
ролях
Констанс Беннетт
Браян Агерн
Оператор Норберт Бродін
Композитор Марвін Гетлі
Монтаж Вільям Г. Терхун
Художники Чарльз Д. Голл
Вільям Стівенс
Кінокомпанія Hal Roach Studios Inc.
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 95 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1938
IMDb ID 0030442

«Весело ми живемо» (англ. Merrily We Live) — американська комедійна мелодрама режисера Нормана Маклеода 1938 року.

Філм виявився надзвичайно успішним і отримав п'ять номінацій на премію Оскар, зокрема за найкращу жіночу роль другого плану, за найкращу операторську роботу, за найкращий звук.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дворецький Гросвенор виявляє за сніданком, що фамільне срібло вкрадено волоцюгою, якого господиня Емілі Кілборн прийняла під своє крило як шофера, у своїй останній спробі реформи пригріти і приголубити волоцюг, створюючи цим багато напруги серед інших членів сім'ї.

Ображена Емілі клянеться більше не брати участі в облагороджуванні «тих, що на дно», на превелику радість свого чоловіка і дорослих дітей, проте пізніше в їх двері стукає черговий «бродяга» Вейд Роулінс, який насправді є письменником.

У нього зламався автомобіль і він постукав, щоб подзвонити. Його бідний вигляд ввів в оману і дворецького, і дочок господині Джеррі, Маріон та й саму господиню. Не давши йому відкрити рота, кожен намагається поступити з ним по своєму: одні намагаються вигнати, в той час як сама господиня, забувши дане нею слово, знову спалахує благородним альтруїзмом — допомогти бідоласі.

Заінтригований письменник вирішує пограти з ними в їх гру (ось так і народжуються сюжети книг) та погоджується стати водієм господаря. Проти нього налаштовані рішуче всі — від дворецького до самого господаря, але і Вейд не ликом шитий. Зрештою, все повертається так, що й господареві він потрібен, і молодшенька з ним заграє, а старша просто закохана, а про господиню і говорити не доводиться, вона просто не від світу цього.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]