Вестарктика

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вестарктика

Прапор Герб
Девіз: Fortune favors the bold
Гімн: God Save Westarctica
Розташування {{{назва_род}}}
Розташування {{{назва_род}}}
Столиця Острів Петра I
Офіційні мови Англійська
Форма правління віртуальна держава
 - Лідер Тревіс Макгенрі
Площа
Населення
 - оцінка 2015  0 (0)
 - Густота 0/км²
Валюта Вестарктиканський долар (Класифікація валют (ISO 4217))
Часовий пояс 0
Домен .aq
Мапа

Вестарктика (англ. Grand Duchy of Westarctica) — перша віртуальна держава Антарктиди. Заснована у 2001 році Тревісом МакГенрі. Вестарктика претендує на Землю Мері Берд, розташовану на південь від 60 градуса південної широти між 90 і 150 градусом західної довготи. Це єдина нейтральна територія в Антарктиді, на яку не претендує жодна з офіційних держав. Столицею Вестарктики оголошений острів Петра I, який вважає своєю територією Норвегія. На території Вестарктики постійно працює понад 200 вчених[1]. Вестарктика також претендує на острів Баллені, який вважає своєю частиною Нова Зеландія. Загальна площа Вестарктики становить 1610000 кв. км[2].

Спочатку держава мала назву Ахейська територія Антарктиди. У 2004 році Тревіс МакГенрі змінив назву на Велике князівство Вестарктика. У 2006 році Тревіс МакГенрі зрікся престолу на користь Філіпа Карнса. У 2008 році Філіп Карнс передав владу Джону Лоуренсу Лангеру. У 2010 році засновник Тревіс МакГенрі усунув від влади Джона Лоуренса Лангера і знову очолив державу. Назву було замінено на Протекторат Вестарктика, прийнято новий прапор і країна увійшла до Антарктичного союзу мікродержав. Діяльність держави зводиться в основному до видання колекційних монет і поштових марок. На територію країни претендують деякі інші віртуальні держави Антарктиди: Королівство Фінінсмунд, Республіка Мері та Федеративні штати Антарктиди[3].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Карликові імперії. Архів оригіналу за 6 квітня 2013. Процитовано 16 листопада 2012. 
  2. 7 Найбільш незвичайні мікродержави світу. Архів оригіналу за 5 лютого 2012. Процитовано 16 листопада 2012. 
  3. Родезійська війна в Антарктиді [Архівовано 3 вересня 2010 у Wayback Machine.] // Приватний кореспондент, 28 серпня 2010 року.

Ресурси Інтернету[ред. | ред. код]