Володар часу (роман Мітча Елбома)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Володар часу» — фантастичний роман письменника Мітча Елбома. Випуск видання відбувся 4 вересня 2012. Випуски інших видань були сплановані на інший час.

Сюжет[ред. | ред. код]

В цій книзі розповідається про те, що люди повинні цінувати та раціонально використовуватисвій час. Головний персонаж цієї книги — Дор. Він є винахідником першого годинника. Дор покараний за те, що виміряв час, будучи засланим в печеру на тисячу років. Дор стає Батьком Часу і його завдання — слухати кожного, хто скаржиться на недостачу часу. В даний момент, Дор має шанс спокутувати свою провину і повернути собі свободу. Він повинен допомогти двом абсолютно різним людям: дівчинці-підлітку, яка вирішила відмовитися від життя та бізнесмену похилого віку, який невиліковно хворий і намагається обдурити смерть заради вічного життя.

Відгуки[ред. | ред. код]

Уже в липні 2013 року з'явилися відгуки про книгу «Володар часу». Чотирьом критикам сподобалася книга, а двом — здалася марною тратою часу. Рабі Джейсон Міллер сказав про книгу так: «Час на наших наручних годинниках, на комп'ютерних екранах, на мобільних телефонах і на стінах наших помешкань, проте Мітч Елбом вчить нас що, володар часу — не лише спосіб життя»[1]. У відгуку на сайті Publisher's Weekly було сказано: «Елбом спритно жонглює кількома сюжетами, щоб створити захопливу історію, яка сподобається як його шанувальникам, так і тим хто вперше взяв цю книгу до своїх рук»[2]. «Елбом здобув заслужену репутацію. Адже питання віри, смертності та загробного життя є дуже важливими для читачів.» — повідомляється на сайті Bookreport.com. «У романі „Володар часу“ автор також нагадує людям, що потрібно проводити кожен день з користю для себе та оточуючих»[3]. Відгуки Deseret News також були позитивними. "Мітч Елбом … повертається до фантастики в унікальній і новій книзі під назвою «Володар часу» " — йдеться в газеті Deseret News[4].

Відгук в Entertainment Weekly був негативним. «Кожна коротка глава розбивається підзаголовками, як у начерку, дозволяючи читачам переглянути і без того коротку розповідь ще швидше. Подумайте, скільки цих моментів було збережено!»[5]. У Washington Post онлайн було написано про цю книгу так: „ Час — безцінний“. Гарною новиною є те, що читачі зберігають свій дорогоцінний час, навіть не читаючи цей роман»[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Rabbi Jason Miller, "Mitch Albom's 'The Time Keeper' Offers Wisdom for Days of Awe, " in the Huffington Post website, at http://www.huffingtonpost.com/rabbi-jason-miller/mitch-alboms-the-timekeeper-offers-days-of-awe-wisdom_b_1868663.html [Архівовано 3 грудня 2013 у Wayback Machine.] .
  2. "The Time Keeper, " in the Publisher's Weekly website, at http://www.publishersweekly.com/9781401322786 [Архівовано 4 січня 2014 у Wayback Machine.] .
  3. Norah Piehl, "The Time Keeper, " in the Bookreporter.com website, at http://www.bookreporter.com/reviews/the-time-keeper [Архівовано 5 жовтня 2013 у Wayback Machine.] .
  4. Margot Hovley, "Book review: Mitch Albom's 'The Time Keeper' unique and inspiring, " in Deseret news online, at http://www.deseretnews.com/article/865562418/Book-review-Mitch-Alboms-The-Time-Keeper-unique-and-inspiring.html?pg=all [Архівовано 3 грудня 2013 у Wayback Machine.] .
  5. Thom Geier, "The Time Keeper (2012), « in Entertainment Weekly online, at http://www.ew.com/ew/article/0,,20625327,00.html [Архівовано 3 грудня 2013 у Wayback Machine.] .
  6. Yvonne Zipp, "‘The Time Keeper,’ by Mitch Albom, is a waste of time itself," in Washington Post online, at http://articles.washingtonpost.com/2012-09-11/entertainment/35496772_1_mitch-albom-dor-new-novel [Архівовано 2013-10-29 у Wayback Machine.] .