Володимир (Мельник)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Володимир
Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський (за версією РПЦ)
з 14 червня 2011
Церква: РПЦвУ
Попередник: Никодим (Горенко)
 
Альма-матер: Волинська духовна семінарія
Діяльність: священник
Національність: українець
Тезоіменитство: 7 лютого
Ім'я при народженні: Костянтин Павлович Мельник
Народження: 26 листопада 1968(1968-11-26) (55 років)
с. Невір, Любешівський р-н, Волинська обл.
Священство: Митрополит
Чернецтво: 1992
Єп. хіротонія: 11 червня 2007

CMNS: Володимир у Вікісховищі

Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (справжнє ім'я — Мельник Костянтин Павлович) — архієрей РПЦвУ, Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП. Керує єпархією з 14 червня 2011 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Єпископ Володимир народився 26 листопада 1968 року в селі Невір Любешівського району Волинської області в сім'ї православних селян. У 1984 році закінчив сільську восьмирічну школу і вступив до Пінського сільськогосподарського технікуму, по закінченні якого в 1988 році був призваний в армію.

1990 року вступив до Волинської духовної семінарії. 1992 року Преосвященнішим Варфоломієм, єпископом Луцьким і Волинським, пострижений у чернецтво з іменем на честь священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького. Того ж року висвячений у сан диякона. Ніс послух в Свято-Успенському Зимненському жіночому монастирі.

1994 року вступив до Варшавської духовної академії, тоді ж у стінах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври був висвячений Митрополитом РПЦвУ Володимиром у сан священика. З 1994 року ніс послух викладача та вихователя Варшавської православної духовної семінарії.

1999 року возведений у сан ігумена.

2000 року нагороджений хрестом з прикрасами.

2003 року Блаженнішим Митрополитом Володимиром возведений у сан архімандрита та призначений намісником Спасо-Преображенського Новгород-Сіверського чоловічого монастиря Чернігівської єпархії.

Архієрейська хіротонія владики відбулася 11 червня 2007 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Рішенням Священного Синоду УПЦ від 14 червня 2011 року (Журнал № 44) його призначено єпископом Володимир-Волинським і Ковельським. Пізніше піднесено до сану архієпископа.

В 2014 році, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці Високопреосвященний архієпископ Володимир відвідав урочище Вовчак в лісах Турійщини та разом із супроводжуючими священиками відслужили заупокійну літію на могилі повстанців «Волинської Січі».

28 липня 2017 року в день хрещення Русі, возведений у сан митрополита митрополитом Онуфрієм в Києво-Печерській лаврі.

Прибічник автокефалії УПЦ, один із перших хто написав звернення до митрополита Онуфрія про повне набуття автокефалії Української Православної Церкви.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]