Воєнний коледж Повітряних сил США

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Воєнний коледж Повітряних сил США

AWC
?координати: 110842 ·R (Монтгомері)
Тип вищий військовий навчальний заклад
Країна  США
Розташування США Максвелл, Монтгомері, Алабама
Засновано 1946
Студентів 250
Випускники Category:Air War College alumni
Сайт au.af.mil/au/awc/
CMNS: Air War College у Вікісховищі

Воєнний коледж Повітряних сил США (англ. Air War College; (AWC) — вищий військовий навчальний заклад Військово-повітряних сил Сполучених Штатів Америки, що розташований на повітряній базі Максвелл у місті Монтгомері в штаті Алабама. Воєнний коледж Повітряних сил США разом з Воєнними коледжами ВМС та армії входять у трійку вищих навчальних закладів міністерства оборони США.

Зміст[ред. | ред. код]

Воєнний коледж Повітряних сил США заснований 1946 року Військовим міністерством країни з метою створення вищого навчального закладу підготовки фахівців військової авіації за відповідними програмами. Він здійснює навчання старшого офіцерського складу Повітряних сил США, цивільного персоналу, офіцерів інших видів збройних сил країни, а також іноземних слухачів за програмою підготовки керівного складу для подальшого просування по службі в ранзі до генерал-лейтенанта включно.

Основним контингентом для навчання у Воєнному коледжі Повітряних сил є офіцери Повітряних сил, Сухопутних військ, Корпусу морської піхоти у ранзі підполковник-полковник, ВМС США та Берегової охорони в ранзі командер та капітан, а також цивільного персоналу, що посідає відповідні посади у різних федеральних відомствах та департаментах.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]