Вся президентська рать (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вся президентська рать
All the President's Men
Жанр Трилер
Режисер Алан Пакула
Продюсер Вальтер Кобленц
Сценарист Вільям Голдман
На основі Вся президентська рать[d]
У головних
ролях
Роберт Редфорд
Дастін Гоффман
Джейсон Робардс
Роберт Дюваль
Оператор Говард Вілліс
Композитор Девід Шайр
Кінокомпанія Warner Bros.
Дистриб'ютор Warner Brothers, Netflix і Vudu
Тривалість 138 хв.
Мова англійська і іспанська
Країна США США
Рік 1976
Кошторис 8, 500 000 млн. $
Касові збори 70 600 000 $[1]
IMDb ID 0074119

«Вся президентська рать» — американський художній фільм, заснований на однойменній документальній книзі журналістів Боба Вудворда і Карла Бернштейна, які у 1973 році розслідували Вотергейтський скандал для газети «Вашингтон пост».

Сюжет[ред. | ред. код]

До рук співробітників газети «Вашингтон пост» потрапляють матеріали що свідчать про те, що представники адміністрації президента Ніксона організували таємне прослухування в штаб-квартирі своїх політичних опонентів. Основну частину фільму займають досить рутинна робота з пошуку свідків і наполегливі спроби змусити їх говорити. В той момент, коли розслідування здавалося зайшло в безвихідь, журналістів підтримує відповідальний редактор газети Говард Симонс. У результаті найвагоміші свідчення надав таємний свідок, справжнє ім'я якого не було розкрите, але саме його свідчення в результаті приводять до публікації скандальних матеріалів на сторінках газети.

Фінальні кадри показують екран телевізора, по якому передають звіт про відставку президента Ніксона, та журналістів Вудворда і Бернстейна, що не звертають на трансляцію увагу, захоплено працюють над новим матеріалом.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]


  1. Box Office Mojo — 1999.