Відеодетектор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Склад телевізійного сигналу стандарту SECAM.

Відеодетектор - електронний пристрій, перетворювач електричних сигналів. При подачі на вхід відеодетектора телевізійного сигналу на несній або проміжній частоті, на виході формуються сигнали, необхідні для формування відеозображення на пристрої виводу (наприклад, ЕПТ). Такими сигналами є:

У відеодетекторі на основі відеопроцесора, на виході, як правило, замість сигналу яскравості і різницевих сигналів кольору видаються відразу декодовані R, G, B сигнали, отримані з них відповідно до правил кодування однієї із систем передачі кольоровості (PAL, SECAM і ін).

Для передачі звуку разом з телевізійним зображенням у всіх системах з негативною полярністю відео використовується частотна модуляція, аналогічна FM-радіо. Амплітудна модуляція сигналу звукового супроводу є непотрібною і шкідливою, і її усувають в підсилювачі ПЧ каналу звукового супроводу за допомогою обмежувача. Виділення НЧ сигналу звукового супроводу здійснюється частотним детектором. Після нього, як і в радіомовному приймачі, сигнал йде на ПНЧ і гучномовець.

Див. також[ред. | ред. код]