Neogale macrodon

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Візон великозубий)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Neogale macrodon
Період існування: пізній голоцен
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хижі (Carnivora)
Родина: Мустелові (Mustelidae)
Рід: Neogale
Вид:
N. macrodon
Біноміальна назва
Neogale macrodon
(Prentiss, 1903)
Синоніми

Mustela macrodon, Neovison macrodon

Neogale macrodon — хижий ссавець родини мустелових (Mustelidae), близький родич візона річкового (американської норки). Вид знищений надмірним полюванням через запит на його хутро і торгівлю ним. Припинив своє існування між 1860 і 1890 роками. Він жив серед берегових скель атлантичного узбережжя і на островах, що зумовлює його назву. Сьогодні вид відомий науці лише за відомостями від мисливців, за хутром і за неповними скелетами, знайденими у сміттєвих залишках на стоянках індіанських племен.

Поширення[ред. | ред. код]

Раніше жив уздовж узбережжя Канади (Нью-Брансвік, Ньюфаундленд) і в прибережній східній частині Північної Америки (штат Массачусетс, Мен).

Морфологія[ред. | ред. код]

За розповідями місцевих жителів Neovison macrodon був великим, із червоним хутром і з характерним запахом, мав злегка пухнастий хвіст, а тіло товще, ніж у візона річкового. У 1867 році Б. Гілпін записав вимір загальної довжини екземпляру в Новій Шотландії: 82,6 см.

Поведінка[ред. | ред. код]

Neovison macrodon влаштовував гніздо серед скель на океанському березі. Поживою в основному була риба і, ймовірно, також молюски. Також наявна інформація дозволяє припустити, що вони були нічними, солітарними і проводили більшу частину свого часу в морі.

Посилання[ред. | ред. код]