Вікіпедія:Інкубатор/Правила

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Інкубатор створено:

  • для допомоги початківцям при написанні перших статей, для ознайомлення з основними принципами роботи у Вікіпедії;
  • для звільнення основного простору української Вікіпедії від статей, які хоча і відповідають критеріям значущості, але своїм неякісним змістом принижують авторитет проєкту у очах читача.

У Інкубатор переносяться статті, які мають значні недоліки в оформленні, недостатній зміст, що майже не розкриває предмет статті, автоперекладені статті з наявними орфографічними та стилістичними помилками тощо. Усім бажаючим надається час і можливість відповідним чином доопрацювати будь яку статтю з Інкубатора, яка, якщо такого доопрацювання не станеться, через деякий час буде автоматично видалена з простору Вікіпедії взагалі.

Статті в Інкубаторі не індексуються пошуковими системами: Інкубатор створено поза межами основного простору Вікіпедії. Всі бажаючі (і у першу чергу — головні автори таких статей) мають термін у три місяці, щоб довести статтю до мінімально-прийнятного рівня. Якщо протягом цього терміну стаття відповідним чином не доопрацьовується, то вона автоматично видаляється.

Процедура[ред. код]

Стаття, що відповідає критеріям значущості, але зміст якої не відповідає мінімально-прийнятному рівню, може бути перенесена до Інкубатора:

  • без застосування процедури ВП:ВИЛ — адміністратором або патрульним.
  • після того, як вона була номінована на видалення на ВП:ВИЛ — адміністратором.

Статтю, що була доопрацьована і вже відповідає мінімально-прийнятному рівню, з Інкубатора до основного простору може повернути адміністратор або патрульний.

Мета перенесення статті у Інкубатор[ред. код]

Метою перенесення статті в Інкубатор є:

  • допомога недосвідченому користувачеві (наприклад, новачку) у створенні дійсно якісних статей, що будуть підвищувати авторитет української Вікіпедії у очах читача, а не його принижувати;
  • звільнення основного простору проєкту українська Вікіпедія від неякісних статей, що не відповідають мінімально-прийнятному рівню, і таким чином, принижують авторитет проєкту.

Вирішення конфліктів[ред. код]

Якщо деякий користувач виступає проти перенесення деякої статті до Інкубатора, то стаття все ж переноситься, але цей користувач може звернутися з запитом на форум патрульних за відповідними роз`ясненнями — у чому саме дана стаття не відповідає мінімально прийнятному рівню?