Вікіпедія:Вікізустрічі/152

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зустріч з Джиммі Вейлзом[ред. код]

Звіт[ред. код]

Тези[ред. код]

Please кeep calm, це не підрядковий переклад o:-!

  • Щоб розігріти публіку Джиммі відзначив, що головна в житті Фонду за останній час — це призначення нового виконавчого директора Лайли Третіков. Вона ще вникає у різні нюанси, але вже почала діалог з активними редакторами для налагоджування конструктивної комунікації між програмістами та спільнотою, щоб запобігти обуренням програмними рішеннями, що переживали останніми роками. Працює з усіх сил, щоб більше жодних фрастрейшн.
  • Тішимося, що розвиваються ВП мовами невеликих країн та народів, хоча Африканський континент на карті ВП поки у вигляді окремих невеличких плям, решта — не промальовуються, але з часом, певен Джиммі, вікірух дістанеться і туди.

Далі пішли питання та відповіді.

  • У часи конфліктів зберегти нейтральність важко. Джиммі цілком свідомий щодо зазомбованості росіян, що з їхніми ЗМІ навіть нормальним освіченим людям важко відділити зерно від висівок, але сила Вікіпедії в цій ситуації, зокрема й в тому, що протиріччя у висвітленні конфлікту в укр. та рос. ВП не настільки разючі, якщо порівнювати укр. та рос. ЗМІ.
  • Побожився поставити перед підлеглими завдання відкрити інформацію про розмір внесків по всіх країнах за останні роки на запит Perohanych.
  • Антимілітаристський/антиросійський банер в українській ВП став би унікальним явищем ВП в цілому. Спротиву не висловив, але й не ратував ЗА.
  • Нема чого йому закидати, що не їде до Росії правду-матку різати. Він ніколи і ніде не приховує своїх оцінок та переконань — чи то Америка, чи Росія, чи Аравія. Просто нагоди такої немає. Була б нагода і в Росію б приїхав з аналогічною доповіддю (йдеться про YES).
  • Медіапереглядач. Користується. І далі цілий спіч на тему в'юера, але моя увага того вже не витримала. Щось про коварних юзерів, які не допомагають тестувати, коли їх просиш, а запускаєш продукт, — і починається галас. Base мав почути більше, бо він питав.

--Anntinomyобг 21:23, 13 вересня 2014 (UTC)[відповісти]