Вікіпедія:Вікізустрічі/41

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Сорок перша зустріч[ред. код]

Звіт[ред. код]

О. Реміз, Григорій Ганзбург, StorkMan, Tttaaannne
Tttaaannne, Григорій Ганзбург, StorkMan
  1. Kharkivian
  2. Tttaaannne
  3. StorkMan
  4. Григорій Ганзбург
  5. незареєстрований користувач О. Реміз, який бажає дописувати статті виключно до укр-вікі з медично-біологічної тематики.

Отже, фактично це була перша (можна навіть назвати установча) вікізустріч харківських дописувачів укр-вікі, зважаючи на те, що остання вікізустріч саме українських користувачів була аж у 2007 р., а після того вікізустрічі проводились під "егідою" ру-вікі. На зустріч було винесено доволі великий список питань (див. підготовку до зустрічі). Найбільшим досягненням є те, що всі питання, які були анонсовані були обговорені. Чітких результуючих "документів" не було прийнято, але було узгоджено наступні питання:

  • Майданчиком для розвитку української Вікіпедії на Харківщині стає офіційна група у ФБ через яку буде вестись координаційна робота харківських вікіпедистів.
  • Кожний з учасників пише статті зі свого напрямку під часТематичного місяця Харківщини: Kharkivian - історія, спорт, вулиці; Tttaaannne - все потроху (головне - урбаноніми, залізничні платформи тощо); Григорій Ганзбург - музика у Харкові (школи, люди і т. ін.); StorkMan - по можливості вулиці; О. Реміз - по можливості статті з біологічної тематики Харківщини.
  • Було прийнято рішення про співпрацю з ГО «Поступ» з метою залучення до української Вікіпедії нових користувачів-редакторів, а також з іншими громадськими організаціями, які можуть надати інформацію зі свого профілю або галузі про Харківщину - історія, персоналії, культура, фотографії, додаткова інформація тощо). Також було обговорено ідею щодо залучення до редагування укр-вікі школярства (переможців олімпіад, МАН України, здебільшого фахового у певних галузях школярства), а також студенства (напр., можна замість реферату написати статтю на узгоджену з викладачем тему).
  • Також учасники вікізустрічі погодились у тому, що для отримання інформації, якою володіють державні установи треба писати запити. І тут виникла дискусія: чи для цього потрібне офіційне звернення ГО "ВМ УА" чи особисте зверненя громадян. Погодились на тому, що необіхдно починати з особистих звернень, і опрацьовувати можливість варіанту звернення на бланку ГО "ВМ УА".
  • Що ж до розвитку харківського сегменту укр-вікі, учасники дискусії зійшлись на тому, що це можливо лише після залучення до неї нових користувачів, збільшення "харківської діаспори".
  • За більш вузького кола (десь з 18:00) було обговорено технічні питання (невеликий вікі-тренінг), в результаті чого було прийнято рішення про створення шаблонів, категорій, а в майбутньому проекту "Снукер".
  • Було прийнято рішення про те, що зустрічі необюхідно зробити регулярними 1 раз - на 2-3 місяці, а при потребі і частіше з розміщенням інформації про зустріч у російському просторі вікі-зустрічей з метою залучення до редагування української Вікіпедії активних користувачів ру-вікі.
  • Учасники вікізустрічі наробили також багато фотографій меморіальних дошок, які розміщені у центрі Харкова, а також кількох будівель.

--Kharkivian 15:09, 30 серпня 2011 (UTC)[відповісти]

Думки учасників[ред. код]

Користувач:StorkMan[ред. код]

Я новий користувач, і ця зустріч, зрозуміло, для мене - перший досвід, знайомство, вікітренінг... Враження чудові. Базовим для мене є питання розвитку проекту "снукер", ось тут я очікую допомоги, сподіваюсь, що дописувачі з Харкова не відмовлять мені. Сподіваюсь, що поступово буду підключатись і до інших проектів, буду активнішим у проекті Харків, але подивимось, що і як буде на наступних зустрічах.

Галерея[ред. код]