Вікіпедія:Вікізустрічі/68

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вікізустріч у Києві 2 серпня (четвер) 2012 року[ред. код]

Звіт[ред. код]

Зустріч почалась об 11:00 біля пам'ятника Шевченка навпроти Київського національного університету, що носить ім'я славетного Кобзаря.

По тому учасники перемістили до однієї з кафешок під відкритим небом, де, серед іншого підіймались наступні питання:

  • Критерії значимості як проблема укр-вікі. Учасники дисусії висловились за необхідність реанімації вікіпроекту Критерії значимості, і прийняття їх шляхом (у разі полярних точок зору) голосування за кожний пункт окремо. Також обговорювалось питання про консультування у фахівців з відповідних тем та галузей.
  • Посібник з редагування. Учасники вікізустрічі висловили думку, що необхідно видати другу, доповнену та доопрацьовану редакцію, розширивши деякі розділи, пов'язаны з выкі-розміткою, і навпаки про більш лаконічне (але без втрати сенсу) викладення аспектів авторського права в укр-вікі.
  • переклад деяких нюансів з мета-вікі. Загалом, пропозиція була схвалення. Питання лише в її реалізації.
  • ботозаливки та боти. Учасники вікізустрічі прийшли до консенсусу, що необхідно збільшити кількість ботів, власниками яких є редактори укр-вікі, а токож до того, що існує необхідність у ботозаливках (зокрема, йшлося про населені пункти).
  • підіймалося питання щодо створення сайту, куди можна було б збирати матеріали та публікувати їх про значимих осіб, значимі об'єти тощо у разі, коли відкритих авторитетних джерел немає або вони вкрай недоступні. Пропозиція не знайшла підтримки, оскільки виникає питання в тому, хто буде оновлювати інформацію, наскільки регулярно, наскільки правдивими будуть дані тощо. Проте YarikUkraine висловив думку, що він може бути створений, але в кооперації з ВМ РУ чи ПЛ ВМ.
  • Kharkivian зауважив, що сайт ВМ УА потребує якісного покращення інтерфейсу. Base на це відповів, що готовий усіляко допомагати в технічній частині реалізації проекту.