Вікіпедія:Проєкт:Львів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Вікіпедія:Проект:Львів)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Портал:Львів
Львів в Українській Вікіпедії

Вікіпроєкт «Львів»

Вікіпроєкт:Львів — проєкт, що має на меті координацію діяльності авторів статей про Львів та статей на теми пов’язані зі Львовом, а також поліпшення інформативності та якості таких статей.

Запрошуємо вас долучитися. Було б добре, якби ви також вказали, над чим (тематика) Ви хотіли би та можете працювати, якої допомоги у цьому потребуєте, чим можете допомогти іншим учасникам проєкту. Також просимо вас переглянути всі нижчеподані розділи, та, за бажанням, висловити свою думку.

Інструменти

На допомогу учасникам проєкту пропонуються наступні інструменти:

  • Запити на статті — сторінка, де не-львів'яни та ті, хто не бере безпосередньо участі у проєкті, можуть залишати свої запити та побажання, щодо тематики нових статей та вдосконалення існуючих
  • Червоні посилання — сторінка, де зібрані червоні посилання, що найчастіше зустрічаються у статтях про Львів
  • Категорії — дерово категорій і статтей у категорії «Львів»
  • Друковані джерела — перелік друкованої літератури для написання статтей про Львів
  • Інтернет-ресурси — перелік інтернет-ресурсів для написання статтей про Львів
  • Ілюстрації — сторінка, де подаються запити на ілюстрації, перелік сайтів та інших джерел вільних або умовно вільних (там де авторів вдається вмовити на передачу фото до Вікі) зображень
  • Навігаційні шаблони — перелік навігаційних шаблонів статтями про Львів

Для зручності учасників проєкту створено також наступні шаблони:

  • «Lviv-stub» — шаблон для позначення стабів львівської тематики
  • «Вікіпроєкт:Львів» — шаблон для позначення статтей про Львів. Додається на сторінки обговорення всіх статтей львівської тематики
  • «Львівська споруда» — шаблон-картка для статтей про споруди Львова

Існують також наступні шаблони для позначення користувачів, пов'язаних зі Львовом, що додаються на особисті сторінки користувачів:

Корисні шаблони

Нові статті

Вулиця Медова (Львів)Наталя МирнаРоман ДзеслевськийГенріх МихальськийЯн БогуцькийЛюдвік ВежбицькийТрамвайна аварія 10 січня 1972 року (Львів)ЛьвівелектротрансПідзамче (станція)Вулиця Героїв УПАДзиґа (об'єднання)Автовокзал (Львів)Вулиця Волинська (Львів)Мазох-café!ФЕСТПлоща Галицька (Львів)КриївкаПам'ятник Іванові Федорову (Львів)СКА (стадіон, Львів)Ясногурська Софія ЄвстахіївнаМарич РоманЗуб РоманЯщишин Йосип МиколайовичШпинова Людмила ГригорівнаШульга Микола ГавриловичЮрженко Тимофій ІвановичЗагальна вистава Краєва у ЛьвовіЕтновирПарад левів у ЛьвовіБернарденгарденПам'ятник Станіславу Яблоновському (Львів)Низький замокВулиця Олександра Олеся (Львів)Вулиця Коциловського (Львів)Церква Покрови Пресвятої Богородиці (Львів, Левандівка)

Поради учасникам вікіпроєкту

Львівські списки

Списки допомагають визначити поле діяльності та організувати розподіл робіт. Категорія характеризує тількі наявнісь готових статей або стабів, а списки — поле діяльності та рівень освоєння тематики.

Джерела інформації для статей

Йдеться про друковані та інтернет-джерела, які можна і варто використовувати для підготовки статей. Вживання копіпейстових засобів не найкращій спосіб поповнення вікіпедії. Використовуючи дані іншомовних вікіпедій (особливо з застосуванням автоперекладів) звертайте увагу на зміст, того що перекладаєте. Досить часто тексти іншомовних авторів мають упереджений і необ'єктивний характер.

Джерела ілюстрацій

Шукаємо і додаємо до списку джерела ілюстрацій з вільними ліцензіями, а також робимо запити з проханням допомогти у пошуці потрібних ілюстрацій.

Вимоги до добрих статтей про Львів

Крім загальноприйнятих вимог до добрих статей, потрібні уточнюючі вимоги з урахуванням львівської специфіки, а саме: ілюстрованість (бо є чим похвалитися), неупередженість (не всі однаково сприймають ті чи інші події, тому треба вміти чітко обгрунтувати позицію, що висвітлюється і дати чіткі посилання) та нове інформаційне наповнення (йдеться про нові дані та про сучасне розуміння і розкриття теми).

Створення статей

Запрошуємо вас також до написання нових статей. Для цього наберіть слово або термін, про який ви бажаєте створити статтю, у панелі «Пошук», що знаходиться вгорі зліва, і натисніть кнопку «Перейти». Якщо статті за вказаним словом або терміном Ви не знайшли, можете створити її використовуючи панель «Створити статтю» розміщену нижче.


Завдання вікіпроєкту

В рамках вікіпроєкту пропонується:

  • доповнювати незавершені статті (вони зібрані у цій категорії)
  • виправляти помилки, вікіфікувати і категоризувати статті
  • ілюструвати статті (тут поданий перелік запитів на зображення)
  • писати нові статті

Категорії

Дерево категорій і файлів у категорії «Львів».

Очевидно, що деякі статті треба перенести до субкатегорій категорії Львів, та вилучити з головної категорії. Головна категорія повинна містити лише головні статті, статті, що ще не мають своєї категорії та субкатегорії.

Вікіпроєкт «Львів»

Статистика та рейтинг

Статті проєкту «Львів»
Рівень
якості
Важливість

Найв.

Вис.

Сер.

Низ.

Невід. Всього
Вибрана стаття Вибр. 1 1
Вибраний список Вибр. 0
Добра стаття Добр. 3 3
I 0
II 2 1 3
III 4 4 7 1 16
IV 1 1
Список 0
Невід. 3549 3549
Всього 4 7 7 2 3553 3573
Статистика оновлюється автоматично 
Для Вашого голосування бажано ознайомитися↓ з {{Стаття вікіпроєкту}} (розділ «Можливі значення параметрів важливість і рівень»)
Критерії оцінювання Вами статей тут↓