Вікіпедія:Проєкт:Комп'ютерні науки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вікіпроєкти
Категорія КатегоріяКаталог

Метою проєкту є впорядковування та збагачення знань у статтях про комп'ютерні науки (інформаційні технології, кібернетику, тощо). Головна мета — створення повноцінної сучасної енциклопедії про комп'ютерні науки, кібернетику та розробку програмного забезпечення .

Посилання[ред. код]

Зміст проєкту[ред. код]

Списки статей, категорії, приблизне окреслення меж.

Обговорення[ред. код]

Корисні посилання[ред. код]

Нещодавні зміни[ред. код]

Учасники проєкту[ред. код]

Для того, щоби взяти участь у проєкті, просто поставте тут свій вікіпідпис. І трохи розкажіть про себе, аби було ясно з якими питаннями до вас можна звертатись.

  • Мирослав - маю досвід спілкування з JVM-екосистемою (мови програмування Java та Scala, фреймворки Spring, Hibernate і т. д.), hardware (ПЛІС, мови опису апаратури, мікроконтролери), цікавлюсь архітектурою ПЗ (Шаблони проєктування програмного забезпечення, принципи SOLID), в перспективі планую зайнятись БД, ОС та мережами
  • Roman Hera - я студент Національного Університету "Львівська Політехніка" в інституті телекомунікацій і радіо-електроніки. На кафедрі Телекомунікацій. В 2016 захистив диплом "бакалавра" за напрямком Телекомунікації. З 2016 року продовжив навчання В Національному університеті "Львівська політехніка" за ступенем "спеціаліст". Проходжу навчання у віртуальні академії CISCO. Займаюсь програмуванням С++, JavaScript.
Наукові інтереси:оптичні транспортні телекомунікаційні мережі та системи, проблеми створення Національної інформаційної інфраструктури, радіомережі та технології зв’язку. Маю 4 статті у Вікіпедії.
  • Буник Тарас - бекенд програміст. Займаюсь то тим, то сим, або тим що самому цікаво, або тим з чим на роботі треба розібратись.
  • Dmytrozzz — інженер програмного забезпечення. Спеціалізуюсь на мові програмування Java та в якості інфраструктури використовую AWS. Цікавлюсь темами: Мікросервіси, Хмарні обчислення, Безсерверні обчислення, Архітектура програмного забезпечення
  • Oleg3280 (обговорення) 20:46, 17 липня 2019 (UTC)[відповісти]
  • CptBrawis (обговорення) 18:49, 28 лютого 2020 (UTC) - учень 11 класу, маю хист до інформатики[відповісти]
  • DENAMAX Стоялов Максим
  • Galkinletter Galkin Pavlo Керівник науково-навчальної лабораторії Вбудованих систем управління кафедри ПЕЕА ХНУРЕ. Інтереси: бездротові сенсорні мережі, промислова автоматизація, вбудовані системи, інтернет речей, промисловий Інтернет речей.
  • Dimakrasnoshtan 15:52 16 грудня 2020 (GMT+2) – Навчаюся на 4-му курсі коледжу зі спеціальності «Комп'ютерна інженерія». Цікавлюся апаратним забезпеченням, програмую мовою AutoIt3, люблю тестувати програмне забезпечення і операційні системи. Уважний до деталей. І, якщо згадати інші інтереси, то ще цікавлюся фізикою, психологією, мобільними пристроями, біологією...
  • Денис Душин (обговорення) – працюю в сфері ІT, основна мова програмування Java, розробляю програми для медіа сфери (сайти новин, портали, блоги). Цікавлюся та застосовую на практиці алгоритми NLP для англійської та іспанської мов. Основні теми статей, з якими працюю – деревоподібні структури даних, обробка великих масивів даних, паралельні обчислення, системний дизайн та архітектура аплікацій. Проваджу менторську діяльність, допомагаю в опануванні мови Java, маю досвід написання статей по Java (GraalVM платформа, OpenJDK JVM ).
  • --Luxury Muxury (обговорення) 11:59, 7 серпня 2021 (UTC)[відповісти]
  • Volodimirg - цікавлять мови програмування (зокрема Java та Python), статистика, нейронні мережі та інші методами машинного навчання. 20:45, 6 червня 2023 (UTC)[відповісти]

Дружні проєкти[ред. код]

Корисні шаблони[ред. код]

Шаблон Результат Нещодавні зміни
{{Юзербокс/Учасник проєкту:Комп'ютерні науки}} |
Цей користувач є учасником проєкту «Комп'ютерні науки»
{{Compu-stub}} нз
{{Soft-stub}} нз
{{Internet-stub}} нз
{{Hardware-stub}} нз
{{Compu-lang-stub}} нз
{{Compu-prog-stub}} нз
{{Algorithm-stub}} нз
{{AI-stub}} нз
{{Comp-sci-stub}} нз
{{Compu-network-stub}} нз
{{Compu-OS-stub}} нз
{{Crypto-stub}} нз
{{Computer-security-stub}} нз
{{Database-stub}} нз
{{Datastructure-stub}} нз
{{Website-stub}} нз
{{Стаття проєкту Комп'ютерні науки}} |