Віннікова Анастасія Ігорівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Віннікова Анастасія)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віннікова Анастасія Ігорівна
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 15 квітня 1991(1991-04-15) (32 роки)
Місце народження Дзержинськ, Мінська область, СРСР СРСР
Роки активності 2011 — тепер. час
Громадянство Білорусь Білорусь
Професія співачка
Освіта Мінський державний лінгвістичний університет
Інструменти фортепіано
Жанр поп
CMNS: Файли у Вікісховищі

Анастасі́я І́горівна Ві́ннікова — (біл. Анастасія Віннікава) — білоруська співачка з Дзержинська, Білорусь. Вона представляла Білорусь на Євробаченні 2011 з піснею «I Love Belarus» («Я люблю Білорусь»). Цікаво, що спочатку для виступу була обрана пісня «I am Belarusian», яка раніше називалася «Born in Bielorussia» і надалі був змінений її текст. Проте, з огляду на те, що раніше пісня вже виконувалась в травні 2010 року, вона була замінена, оскільке це суперечить правилам Євробачення). Анастасія виграла національний відбір за допомогою голосування національного журі (з результатом 73 бали). Співачка виступила в другому півфіналі конкурсу, але до фіналу не пройшла [1] [2].

Біографія[ред. | ред. код]

Анастасія Віннікова народилася 15 квітня 1991 року в Дзержинську, Мінської області. Почала співати вже в 3 роки, в дитячому саду. У 5 років продовжила займатися співом в міському Будинку культури. З дитинства брала участь у численних конкурсах і фестивалях, серед яких і телевізійний дитячий конкурс «Всі ми родом з дитинства». Закінчила у Дзержинську музичну школу по класу «фортепіано» і «хорове відділення». Середню загальноосвітню школу Анастасія закінчила із золотою медаллю, після чого вступила на перекладацький факультет Мінський державний лінгвістичний університет, де сьогодні і навчається.

Займалася вокалом з Тетяною Глазуновою, працювала з Василем Раінчіком. Пісні співачці писав білоруський автор Євген Олійник. За час співпраці було написано п'ять композицій. Анастасія брала участь в проектах ОНТ — «Естрадний коктейль» і двічі на «Музичному суді».

2009 року вона стала фіналісткою конкурсу «Белазавскій акорд». Перший виступ на професійній сцені — на відкритті «Мінськ-Арена». 2010 року виступала на урочистому прийомі з участю президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка у Палаці Республіки, присвячений новорічним святам.

Спочатку пісня, з якою збиралася їхати Анастасія на Євробачення — «Народжена в Білорусі», не підійшла за правилами конкурсу, так як її ролик уже демонструвався. Саме з цією піснею Анастасія виступала на «Музичному суді-3». І пісню переробили спеціально для конкурсу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Лукашенко звинуватив журі Євробачення у нечесному суддівстві. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 15 травня 2011. 
  2. Результати другого півфіналу "Євробачення-2011": Міка Ньютон пройшла. Архів оригіналу за 16 травня 2011. Процитовано 18 травня 2011. 

Посилання[ред. | ред. код]

Попередник:
3+2
пісня «Butterflies»

Білорусь на пісенному конкурсі Євробачення

2011
Наступник:
Litesound
пісня «We Are The Heroes»