Газанфар Алі Хан

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Газанфар Алі Хан
Народився
Пакистан
Громадянство Пакистан Пакистан
Діяльність військовослужбовець
Відомий завдяки Надзвичайний і Повноважний Посол Пакистану в Україні
Військове звання Генерал-майор

Газанфар Алі Хан (англ. Gazanfar Ali Khan) — пакистанський військовий та дипломат. Генерал-майор. Надзвичайний і Повноважний Посол Пакистану в Україні.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в Пакистані. Отримав ступінь магістра військових досліджень, випускник командно-штабного коледжу, Кветта, Військового коледжу Франції, Національного коледжу оборони в Ісламабаді, а також прослухав технічний курс в Коледжі з електротехніки та інженерів-механіків Пакистану. Володіє англійською мовою, французька мова та урду.

З 05.1969 року на військовій службі в Збройних Силах Пакистану, Командир піхотного батальйону, бригади та дивізії. Займав посаду інструктора коледжу командування та штабу протягом двох років. Служив на різних посадах, був заступником начальника Генерального штабу і заступник начальника Генерального штабу в Ставці, Равалпінді. Був Генеральним директор з виробництва боєприпасів Міністерства оборонної промисловості (два роки). З 08.1993 по 03.1998 — Служив військовим секретарем президента Пакистану Фарук Ахмед Хан Легарі.

З 07.05.2007 - 27.08.2010 — Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Києві

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

  • орден Хілал-і-Імтіаз (Hilal-i-Imtiaz[en]) — за заслуги протягом 37 років служби в армії.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]