Герб Костянтинівки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Костянтинівки
Деталі
Носій Костянтинівка
Затверджений 15 грудня 2000 року
Щит Іспанський щит

Герб Костянтинівки — офіційний символ міста Костянтинівка Донецької області, затверджений рішенням Костянтинівської міської ради 15 грудня 2000 року.

Опис герба[ред. | ред. код]

Щит поділений вилоподібно на лазурове, червоне і зелене поля. В центрі — срібний фонтан. Щит облямований вінком із гілок, оповитим лазуровою стрічкою із золотим написом "Костянтинівка", і увінчаний золотою короною.

Скляний фонтан в центрі герба міста символізує майстерність місцевих умільців, колись виготовили унікальний скляний фонтан, який вразив в 1939 р. відвідувачів Всесвітньої виставки в Нью-Йорку.

Символіка[ред. | ред. код]

Ділення щита на три частини у вигляді вилоподібного хреста обумовлюється тим, що місто є залізничним вузлом, звідки залізниця розходиться на три гілки. Лазуровий колір символізує красу і велич. Червоний колір підкреслює хоробрість, мужність і любов до рідного краю. Крім того, червоний колір — це колір розпеченого металу, який говорить про металургійну промисловість міста. Зелений колір символізує надію на краще майбутнє, вічність життя і багато рослинності в місті.

Срібний фонтан зображає реальну історичну подію. Ця фігура підкреслює високий професіоналізм жителів міста, здатність створювати унікальні предмети. Срібний фонтан в гербі також вказує на наявність у місті різноманітного скляного виробництва, яке займає одне з провідних місць в місті разом з розвиненою металургією, хімічною промисловістю та іншими виробництвами. Прикраси за щитом у вигляді гілок вказують на достаток цих рослин в місті й навколо нього".

Історія[ред. | ред. код]

Герб радянського періоду

Герб Костянтинівки затверджений 18 листопада 1981 року. У щиті зображена доменна піч, реторта, хлібний колос, склоріз на поверхні скла, дата "1870".

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]