Герб Краснозаводська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Краснозаводська
Деталі
Носій Краснозаводськ
Затверджений 9 вересня 2010

Міське поселення Краснозаводськ має власну символіку — герб та прапор. Основа міської геральдики — зображення куниці на червоному та зеленому полі.

Опис герба[ред. | ред. код]

У червленому і зеленому полі вписано срібну куницю, яка біжить вниз та обернута назад. Супроводжується у червленні сімома розташованими зліва в дугу чотирьохпроменевими зірками. Краснозаводськ розташовано на правому березі річки Куньї, що відображено в гербі срібним водяним потоком у вигляді куниці. Куниця, як цінна пушна тварина, символізує благополуччя мешканців поселення. Срібло — символ чистоти, ясності, відкритості, божественної мудрості, примирення. Зірки у гербі символізують Краснозаводський хімічний завод, який є містоутворюючим підприємством. Сім зірок означає що саме 7 жовтня 1940 року робітниче селище Краснозаводський перетворено в місто Краснозаводськ. Золото — символ вищої цінності, величі, велтиткодушності, багатства, врожаю. Червоний колір вказує на першу частину назви поселення. Червоний колір — символ мужності, життєствердної сили і краси, свята, праці. Зелений колір алегорично показує околиці міста, велику кількість садів та скверів у місті а також села Семенково та Рогачово, які входять до складу міського поселення. Зелений колір — символ весни, здоров'я, природи, надії.

Історія герба[ред. | ред. код]

Герб затверджено рішенням Ради депутатів міського поселення Краснозаводськ Московської області 15 жовтня 2007 року, перезатверджений 23 липня 2010 та 9 вересня 2010 року [1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 27 жовтня 2009. Процитовано 10 червня 2022.