Герб Стрийського району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Стрийського району
Деталі
Носій Стрийський район
Затверджений 7 квітня 2008
Корона золота територіальна
Щит Іспанський щит
Щитотримачі Святий Яків та золотий лев

Герб Стри́йського райо́ну — офіційний символ Стрийського району Львівської області, затверджений районною радою 7 квітня 2008.

Автор — А. Ґречило.

Опис[ред. | ред. код]

Герб Стрийського району виконаний у формі щита, у золотому полі якого синій перев’яз зліва, вгорі — синя чаша з фонтанами води, внизу — синя чаша з полум’ям.

Великий герб виконаний у формі щита з гербом району, який підтримують з одного боку св. Яків у срібній одежі з золотою книгою в руці, а з іншого — золотий лев з червоним язиком. Щит увінчано золотою короною, зубці корони створені у формі листків дерев. Під щитом — синя стрічка з золотим написом "Стрийський район".

Значення символіки[ред. | ред. код]

Золоте поле є символом добробуту і щедрості, а також уособлює сільськогосподарський профіль району.

Синя смуга (геральдичний перев’яз) означає річку Стрий, що перетинає територію району.

Стилізовані чаші з синім полум’ям і з фонтанами води відображають багатство Стрийщини — природні ресурси (газ, мінеральні води).

Золота корона, якою увінчано щит, вказує на приналежність герба саме району, зубці у формі листків дерев показують переважаючу рослинність.

Щитотримачі: Святий Яків — історичний покровитель міста Стрий (тепер також і Стрийської єпархії УГКЦ), а лев засвідчує приналежність Стрийщини до Львівської області.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]