Герб Харківського району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Харківського району
Деталі
Носій Харківський район
Затверджений 21 січня 2003 р.
Щит французький новий
Основа зелено-блакитно-золотий щит
Інші елементи герб Харківської області, сонце, вироби промисловості

Герб Ха́рківського райо́ну — офіційний символ територіальної громади Харківського району Харківської області. Затверджений 21 січня 2003 р. рішенням V сесії XXIV скликання Харківської районної ради.

Опис[ред. | ред. код]

Герб району являє собою чотирикутний геральдичний щит із заокругленими нижніми кутами і загостренням в основі. Щит із золотою облямівкою перетятий та напіврозітнений в нижній частині.

У верхньому зеленому полі щита в почесній частині покладені елементи символу Харківської області: перехрещені золотий ріг достатку і кадуцей, жезл якого теж золотий, а крила і змії — срібні.

У правому нижньому куті щита [1] на синьому полі покладено золоте сонце, обвите золотими колосками пшениці, що освітлює зелені поля.

У лівому нижньому куті щита на золотому полі покладені стилізовані зображення символів промислового району: на фоні підприємства — шестерня, цегла, фаянсовий посуд, будівельні матеріали.

Пропорції щита герба: співвідношення висоти до ширини — 8:7; закруглені частини являють собою 1/4 кола з радіусом 1/8 висоти герба.

Еталонний зразок герба міститься в Харківській районній раді.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У геральдиці права і ліва сторони щита визначаються не з погляду людини, що дивиться на щит, а з погляду людини, що стоїть за щитом, або воїна, що тримає його в руці

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]