Гоар Гаспарян (телеведуча)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гоар Гаспарян
вірм. Գոհար Գասպարյան
Ім'я при народженні Гоар Гаспарян
Народилася 19 жовтня 1985(1985-10-19) (38 років)
Єреван
Громадянство Вірменія Вірменія
Національність вірменка
Місце проживання Єреван
Діяльність телеведуча
Alma mater Єреванський державний лінгвістичний університет ім. В. Я. Брюсова, Єреванський державний університет
Заклад Громадське телебачення Вірменіїd, Nor Alik (New Channel (Armenia))d і Sigma TVd
Роки активності 1996 — тепер. час
Посада Відповідальний секретар проекту «Євробачення» у Вірменії
IMDb ID 4931286

Гоар Гаспарян (вірм. Գոհար Գասպարյան; нар. 19 жовтня 1985, Єреван — вірменська телеведуча, журналіст, відповідальний секретар проекту «Євробачення» у Вірменії.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 19 жовтня 1985 р. в Єревані[1]. Після закінчення середньої школи, у 2002 р. вступила до Єреванського державного лінгвістичного університету ім. В. Брюсова, який закінчила у 2007 р., отримавши кваліфікацію спеціаліста з англійської мови та журналіста-міжнародника. У 2007—2009 рр. продовжила навчання на магістратурі факультету журналістики Єреванського державного університету. Отримала міжнародний диплом магістерської програми «Вірменська школа журналістики» при ЄДУ.

Гоар Гаспарян почала свою кар'єру як ведуча у віці 11 років.[2] У 1996—2001 рр. була ведучою циклу дитячих та юнацьких програм в проекті «3-я хвиля» Громадської телекомпанії («Обдаровані діти», «третій вагон» і т. ін.). З 2003 р. Гоар Гаспарян працює в Громадській телекомпанії Вірменії як ведуча й автор програм, коментатор міжнародних проектів («У цей вечір / В цей ранок / У цю ніч», «Перша програма», «Рубікон», «Топ 10» і т. ін.). З 2006 р. є коментатором конкурсів пісні «Євробачення» та «Дитяче Євробачення», з 2010 р. — керівник вірменської делегації «Євробачення».

У роботі Гоар Гаспарян як телеведучої особливе місце займають спеціальні культурні та спортивні проекти, концерти і ексклюзивні інтерв'ю («Дитяче Євробачення-2010» в Єревані, «Плачидо Домінго», «Дживан-80», «Фанні Ардан», «Артур Абрахамян», «Чемпіони світу з шахів», «Національний відбір Євробачення», «Золотий абрикос» і т. д.), а також організація окремих заходів. Була ведучою дитячого пісенного конкурсу Євробачення 2011. З жовтня 2012 р. веде телепередачу «Знайдена мрія».

Входить до ТОП-30 найкрасивіших вірменок у світі.[3]

Примітки[ред. | ред. код]


Джерела[ред. | ред. код]