Говард

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Го́вард
ПпрізвищеWD:
Оригінал мовою /Howard/
Фонетичні алгоритми (англ.)
саундекс H630
Caverphone AWT111
Кельнська фонетика 0372
Схожі прізвища
Howied

Пошук сторінок

які починаються з
містять

у Вікіданих:посилання:

CMNS: Говард у Вікісховищі

Го́вард (англ. Howard, вимовляється HOW-erd) — одне з найпопулярніших англомовних прізвищ та імен, поширене відповідно у Великій Британії, США, Австралії, Канаді, Новій Зеландії тощо. Вважається, що в Англії та Уельсі носіями прізвища Говард є кожна п'ята особа[1].

Етимологія імені та прізвища Говард[ред. | ред. код]

Етимологія імені та прізвища Говард не з'ясована остаточно. Згідно з однією теорією воно походить з французького нормандського особового імені Гуард (Huard) або Гевард (Heward), яке було прийнято британцями після нормандських завоювань 1066 року.

Інша теорія стведжує, що «родоначальником» британського імені (і прізвища) Говард є відоме ще до VII ст. германське ім'я Гуґард (Hughard), де префікс hug означає «серце/душа» а суфікс hard — «сміливий/відважний».

Нарешті, існує і вікінгська версія походження імені та прізвища, за якою вони зводиться до імені Гавард (Haward), і тут уже ha має значення «високий», а varthr — охоронець (порівняйте укр. вартівник).

Перші документальні записи прізвища Говард датуються 1221 роком — у Кембриджширі. Існує незначна варіативність написання прізвища.

Відомі носії прізвища та імені[ред. | ред. код]

Прізвище[ред. | ред. код]

Ім'я[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]