Гончар Неля Григорівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гончар Неля Григорівна
Народилася 29 листопада 1953(1953-11-29) (70 років)
Дніпропетровськ, Українська РСР, СРСР
Громадянство СРСР СРСРУкраїна Україна
Місце проживання Україна м. Дніпропетровськ, Україна
Діяльність вчитель
Alma mater Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
Посада директор Дніпропетровського дитячо-юнацького центру міжнародного співробітництва
Нагороди
Державна премія України в галузі освіти
Державна премія України в галузі освіти

Гончар Неля Григорівна (29 листопада 1953, м. Дніпропетровськ, Дніпропетровської області) — вчитель, директор Комунального закладу «Дніпропетровський дитячо-юнацький центр міжнародного співробітництва» Дніпропетровської обласної ради, лауреат Державної премії України в галузі освіти 2011 року

Біографія[ред. | ред. код]

У 1971 р. стала старшою піонервожатою в середній загальноосвітній школі № 66 м. Дніпропетровська, а 1975 року їй було отримала звання «Вожатий-методист».

1976 року її було призначено на почаду директора будинку школярів Жовтневого району м. Дніпропетровська. У 1985 році була нарогоджена нагрудним знаком «Відмінник народної освіти УРСР» за результатами Всесоюзного конкурсу, в якому заклад, очолюваний Нелею Гончар зайняв II місце[джерело?].

У 1993 року Н. Гончар була призначена директором обласної станції юних туристів, яка була реорганізована в обласний дитячо-юнацький центр міжнародного співробітництва. За її проектом було побудовано туристичний навчально-тренувальний майданчик «Екстрім-центр»[джерело?].

За ініціативи Нелі Гончар у регіоні розроблені і запроваджені комплексні програми «Освіта для сталого розвитку» та «Формування механізмів трансформації регіональної системи освіти на основі принципів випереджувальної освіти для сталого розвитку», цикл супутніх ним програм. Під керівництвом Н. Г. Гончар створені та успішно реалізовуються обласні програми «Туризм — здоровий спосіб життя», «З любов'ю до Батьківщини — у європейську спільноту», «Комплексна навчально-екскурсійна програма», «Схід і Захід разом», «Обдарована молодь — надія України» та інші[джерело?].

З 1995 по 2011 рр. очолювала історико-географічний факультет Малої академії наук України[джерело?].

Н. Г. Гончар ініціювала видання цілої низки наукових та науково-інформаційних видань, у яких висвітлюється систематична діяльність у межах усієї Дніпропетровської області із реалізації позашкільних освітньо-виховних програм за напрямом «Євроосвіта»[джерело?]. Також нею було ініційовано створення Інформаційного банку даних позашкільної діяльності у навчальних закладах Дніпропетровської області[джерело?]

Неля Гончар є автором близько 20 наукових статей.

Громадська робота[ред. | ред. код]

Неля Гончар очолює асоціацію керівників позашкільних закладів Дніпропетровської області.

Раніше вона обиралася депутатом районної ради[джерело?], членом колегії обласного управління освіти і науки.

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Указ Президента України № 960/2011 від 30 вересня 2011 року «Про присудження Державних премій України в галузі освіти 2011 року». Архів оригіналу за 2 жовтня 2011. Процитовано 24 листопада 2011.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Інформація на сайті КЗ «ДДЮЦМС»[недоступне посилання з липня 2019]
  • Державні нагороди — освітянам! // Дніпропетровська обласна педагогічна газета. — 2011. — № 37-38 (589—590). — С.1, 4.
  • Комплект позашкільних освітньо-виховних програм з напряму «Євроосвіта» // За ред. Н. Г. Гончар, укладання — О. Є. Афанасьєв. — Д.: Видавництво ТОВ «Акцент ПП», 2011. — 50 с.