Господарське товариство

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Господа́рське товари́ствоюридична особа, статутний (складений) капітал якої поділений на частки між учасниками.

Господарськими товариствами визнаються підприємства, установи, організації, створені на засадах угоди юридичними особами та/або громадянами шляхом об'єднання їх майна і участі в підприємницькій діяльності товариства з метою одержання прибутку. Засновниками й учасниками товариства можуть бути суб'єкти господарювання, інші учасники господарських відносин, зазначені у статті 2 Господарського кодексу України,⁣ а також громадяни, які не є суб'єктами господарювання.[1] Поняття і види господарських товариств, правила їх створення, діяльності, а також права і обов'язки їх учасників та засновників, визначаються Законом України "Про господарські товариства". Водночас наведений закон на тепер чинний лише щодо повних та командитних товариств[2].

До господарських товариств належать:

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Господарський кодекс України | від 16.01.2003 № 436-IV (Сторінка 1 з 12). zakon5.rada.gov.ua. Процитовано 21 липня 2017. 
  2. Про господарські товариства. Офіційний вебпортал парламенту України (укр.). Процитовано 29 червня 2023. 
  3. Про акціонерні товариства | від 27.07.2022 № 2465-IX. zakon2.rada.gov.ua. Архів оригіналу за 22 липня 2017. Процитовано 21 липня 2017.