Град Прилуки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Град Прилуки

логотип газети «Град Прилуки»
Тип прилуцька міська тижнева газета
Мова українська
Видавець ПП «Авеста»
Формат A3

Засновано 2001
Власник Прилуцька міська рада
Головний редактор Владислав Кіча
Головний офіс 17500, Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Незалежності, 78
Наклад 2 700 (№ 33 (403), від 19 серпня 2009 року)

gradpryluky.info

«Град Прилу́ки»газета територіальної громади міста Прилуки (районний центр Чернігівської області). Виходить з 5 грудня 2001 року один раз на тиждень. Реєстраційне свідоцтво ЧГ № 312 від 8 вересня 2004 року.

Газета прилуцької територіальної громади «Град Прилуки» була заснована у 2001 році Прилуцькою міською радою. Її видавцем є приватне підприємство «Авеста». Головний редактор періодичного видання — Владислав Кіча.

«Град Прилуки» ставить собі за мету бути для читача не тільки джерелом інформації, а й консультантом, порадником та мудрим співрозмовником. Газета оперативно і вичерпно розповідає про всі міські події, друкує зручні телепрограми, оголошення, рекламу, консультації юристів та психологів.

Працюючи у галузі видання комунального ЗМІ, редакційний колектив газети розробив чітку систему форм і методів висвітлення усіх аспектів діяльності органів місцевого самоврядування. Також періодичне видання має багатий досвід з підготовки аналітичних, роз'яснювальних та інформаційних матеріалів, що стосуються діяльності органів місцевого самоврядування. Між ПП «Авеста» і адвокатською конторою «Логос» укладено угоду про співпрацю у галузі правоосвітньої діяльності населення, у рамках якої фахівці адвокатської контори на сторінках газети надають юридичні консультації у формі відповідей на запитання читачів (рубрика «Юридична консультація»).

Праця колективу редакції «Града Прилуки» відзначена низкою нагород, серед яких — Почесна грамота Державного комітету телебачення і радіомовлення України за значний внесок у розвиток інформаційного простору Чернігівщини, Подяка московської телекомпанії «ВИД» за активну участь у соціальному проекті «Жди меня», офіційним представником якого на Чернігівщині є саме «Град Прилуки». Зокрема, силами редакції та її добровільних помічників знайдено понад 100 осіб, яких розшукували, в тому числі з-за кордону.

На кінець 2000-х років «Град Прилуки» — єдине у Прилуцькому регіоні видання, що виходить на 28 сторінках. Причому 90% матеріалів, що розміщуються на сторінках газети — власний творчий продукт редакційного колективу видання.

Джерела та посилання[ред. | ред. код]