Графиня з Гонконгу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Графиня з Гонконгу»
A Countess From Hong Kong
Жанр мелодрама, комедія
Режисер Чарльз Чаплін
Продюсер
Сценарист Чарльз Чаплін
У головних
ролях
Оператор Артур Іббетсон
Композитор Чарльз Чаплін
Монтаж Гордон Хейлс
Художник Дональд М. Ештон
Кінокомпанія Universal Pictures
Дистриб'ютор Universal Pictures і Netflix
Тривалість 120 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
Рік 1967
Кошторис $3 500 000
IMDb ID 0061523

«Графиня з Гонконгу» (англ. A Countess From Hong Kong) — американська комедійна мелодрама режисера Чарльза Чапліна 1967 року.

«Графиня з Гонконгу» — останній фільм Чарльза Чапліна, другий з двох фільмів, де він не виконав головної ролі і єдиний його кольоровий фільм. Критика холодно зустріла останню роботу великого режисера, але пісня, написана ним для фільму, і зараз є популярною.

Сюжет[ред. | ред. код]

Результатом двох світових воєн для Гонконга явився небувалий приплив емігрантів. Наташа Александрова, молода графиня з Росії, втікши до Шанхаю чотирнадцятирічною дівчинкою, стала коханкою гангстера. Тепер вона змушена заробляти собі на хліб сумнівним ремеслом танцівниці. І ось доля посилає їй шанс в особі сина нафтового магната, американського дипломата Огдена Мірса.

Якось раз, неабияк погулявши, Огден повертається на розкішний лайнер у свою каюту-люкс, де виявляє там Наташу. Незручне становище, в яке потрапляє Мірс, посилюється не тільки звісткою про призначення його послом Сполучених Штатів в Аравії, а й невідворотною перспективою зустрічі із законною дружиною.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • «Графиня з Гонконгу» став першим фільмом Тіппі Хедрен після розриву з Альфредом Гічкоком. Акторка покладала великі надії на цей фільм, але побачивши сценарій, зрозуміла що гратиме епізодичну роль дружини головного героя і була розчарована.

Посилання[ред. | ред. код]