Грег Ебботт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Грег Ебботт
англ. Greg Abbott
Грег Ебботт
Грег Ебботт
Грег Ебботт
48-й губернатор штату Техас
Нині на посаді
На посаді з 20 січня 2015
Попередник Рік Перрі
Генеральний прокурор Техасу
2 грудня 2002 — 5 січня 2015
Народився 13 листопада 1957(1957-11-13) (66 років)
Вічита-Фолс, Техас
Відомий як адвокат, політик, суддя
Країна США
Alma mater Техаський університет, Duncanville High Schoold, Vanderbilt University Law Schoold, Університет Вандербільта і McCombs School of Businessd
Політична партія Республіканська
У шлюбі з Cecilia Abbottd
Релігія католицтво
Підпис
gregabbott.com

Грегорі Вейн «Грег» Ебботт (англ. Gregory Wayne «Greg» Abbott) — американський політик з Республіканської партії. 48-й губернатор штату Техас з січня 2015 року[1], був генеральним прокурором штату з грудня 2002 року. У 1981 здобув ступінь бакалавра ділового адміністрування у Техаському університеті в Остіні.

Ебботт переміг на виборах губернатора у 2014 році кандидата-демократа Венді Девіс[en] з перевагою у понад 20%.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Грег Ебботт народився 13 листопада 1957 року в місті Вічита-Фолс. Його мати, Доріс Лехристія Джекс, була домогосподаркою, а батько, Келвін Роджер Ебботт, був біржовим брокером і страховим агентом. Обидва вони англійського походження. Коли йому було шість років, вони переїхали в Лонгв'ю в Техасі та сім'я жила в цьому місті протягом шести років.

На початку молодших класів середньої школи, сім'я Ебботт переїхала до Данканвіллу в Техасі. У своєму другому році навчання у середній школі, його батько помер від серцевого нападу, і його мати пішла на роботу в галузі офісній нерухомості. Закінчив середню школу Данканвіллу.

У 1981 році він здобув ступінь бакалавра ділового адміністрування в галузі фінансів в Техаському університеті в Остіні, де він був членом братства Delta Tau Delta і клубу молодих республіканців. Він познайомився зі своєю дружиною, Сесилією Фелан, під час навчання в університеті. У 1984 році він здобув ступінь доктора права юридичного факультету Університету Вандербільта в Нашвіллі, штат Теннессі.

Ґреґ Ебботт зайнявся приватною практикою у компанії «Батлер і Біньйон», LLP між 1984 і 1992 роками. Політична кар'єра Еббота почалася в Х'юстоні, де він служив як державний суддя першої інстанції в 129-му окружному суді протягом трьох років.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У Техасі оголосили режим НС через тропічний шторм. Радіо Свобода. 20 вересня 2019. Процитовано 3 лютого 2024.

Посилання[ред. | ред. код]