Громада Рибалок України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Громада Рибалок України
(ГРУ)
Дата заснування 2006
Тип Громадська організація, Благодійна організація, Природоохоронна організація
Голова Неліпа Андрій Володимирович
Адреса Україна Україна
Офіційний сайт www.ribaki.org.ua

Громада Рибалок України (ГРУ) — Всеукраїнське громадське об'єднання рибалок-любителів і спортсменів. Включає до свого складу Всеукраїнський благодійний фонд, Всеукраїнський риболовно-спортивний клуб і Всеукраїнську громадську організацію. Організація об'єднує всіх, хто захоплений риболовлею, чия трудова діяльність так чи інакше пов'язана з риболовним спортом або бізнесом, займається проблемами екології, охорони природи, стану водойм та боротьбою з браконьєрством.

Історія[ред. | ред. код]

У 2006 році засновано Всеукраїнський благодійний фонд «ВБФ ГРУ». У 2008 році створено Всеукраїнський риболовно-спортивний клуб і Всеукраїнська газета «Риболовний Вісник», що увійшли потім до складу Всеукраїнської громадської організації «Громада Рибалок України». Регіональні відділення ГРУ, які формуються на базі місцевих рибальських клубів і співтовариств, діють вже майже у всіх областях України.

Діяльність[ред. | ред. код]

Організація має на меті захист прав та інтересів українських рибалок: повсюдна заборона вільного продажу сіток і незаконних знарядь лову, громадська охорона рибних ресурсів і водного середовища України, популяризація і розвиток як любительського так і спортивного рибальства, а також риболовного туризму, підвищення рибальської культури населення, навчання азам майстерності підростаючого покоління, рибальська реабілітація дітей-сиріт та інвалідів.

Посилання[ред. | ред. код]