Грюнвальдська битва – битва народів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Грюнвальдська битва – битва народів»
Автор Бумблаускас А., Марзалюк І., Черкас Б.
Місце Київ
Видавництво Балтія-Друк
Сторінок 272
ISBN 978-966-8137-72-3

«Грюнвальдська битва — битва народів» — науково-популярне видання, що вийшло у київському видавництві «Балтія-Друк» за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення України у рамках бюджетної програми «Українська книга» 2010 року.

Бумблаускас А., Марзалюк І., Черкас Б. Грюнвальдська битва — битва народів. — Київ: Балтія-Друк, 2010. — 272 сторінок: ілюстрації. ISBN 978-966-8137-72-3

Книга перекладена литовською мовою.

20 лютого 2011 питовський переклад був презентований під час роботи ХІІ міжнародного Вільнюського книжкового ярмарку. Автограф-сесію з авторами книги відвідав прем'єр-міністр Республіки Литва А. Кубілюс. Він висловив своє зацікавлення і захоплення новим спільним проектом.

Один з авторів книги, доктор історичних наук, професор Альфредас Бумблаускас презентуючи видання, наголосив:

… цей міжнародний проект став першою спробою істориків трьох країн – України, Білорусі та Литви – спільно відтворити події Грюнвальдської битви 1410 р., що вплинули на долю всіх європейських народів, дослідити участь у цих подіях братніх народів – поляків, литовців, українців, білорусів і росіян — і у популярній, захоплюючій формі розповісти про них читачеві.

Книга має оригінальне художнє рішення книги і якісний друк з використанням новітніх поліграфічних технологій.

Зібрати і відтворити унікальний ілюстративний матеріал допомогли наукові працівники національних музеїв, заповідників, державних архівів і бібліотек України, Польщі, Литви і Білорусі.

Посилання[ред. | ред. код]